Cocuklarının teror orgutu PKK mensupları tarafından dağa kacırıldığı iddiasıyla 3 Eylul 2019 ’da farklı kentlerden Diyarbakır ’a gelerek HDP il binası onunde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nobeti bin 120 ’inci gununde devam ediyor. Evlat nobetine iki ailenin daha katılmasıyla aile sayısı 312 ’ye yukseldi. Mardin ’in Midyat ilcesinde 1993 yılında 14 yaşındayken kandırılarak orgut tarafından dağa goturulduğu one surulun Filiz Bozkurt ’tun kardeşi Saime Altunkaynak, kardeşine teslim olma cağrısında bulundu. Saime Altunkaynak, ablası Filiz Bozkurt icin geldiğini ve ona seslenmek istediğini belirterek, "Buradan ona seslenmek istiyorum. Abla, eğer beni duyuyorsan, goruyorsan lutfen eve don. Annem bu hasretle oldu, ben bu hasretle olmeyeyim. Seni gormek istiyoruz, bu kadar yeter. Komşumuz tarafından 14 yaşında kandırılarak gitti. Ondan bir haber alamıyoruz." dedi. Eyleme katılan diğer aile ise Van ’dan geldi. Baba Musa Abalı, kızı Ebru Abalı ’nın (24) 2015 yılında kandırılarak bolucu teror orgutune goturulduğunu soyledi.