23 Haftalık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım
Gebelik / Hamilelik / Doğum0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Gebelik / Hamilelik / Doğum
- 23 Haftalık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım
-
26-09-2022, 15:41:33Herkese merhaba sizinle yaşadığım kotu bir tecrubeyi paylaşmak icin aranıza katıldım. İzmir de yaşıyorum. Eylul ayında bebeğimizin olacagını oğrendik tabi sevincten havalara uctuk. Sonrasında ozel bir hastanede ismi cok duyulan bir doktora gitmeye karar verdik. 2li tarama testimiz riskli cıktığında kabus bizim icin başlamıştı. Doktorumuz bizi yaşımız 28 olduğu icin amniyosentez onermeyip yurtdısına gonderilen Serenitiy nipt testine yonlendirdi. Sonucların %98 oranında guvenilir olduğundan bahsetti bizde İzmir genetikte testi yaptırdık. Yılbaşı vs derken test sonucunun gelmesi 3 haftayı buldu. Sonuc geldiğinde her şey temiz cıktı. Doktor gelmeme gerek olmadıgını 17. Haftamda gelebileceğimi soyledi. 17. Haftada gittiğimde bizi bir supriz daha bekliyordu malesef.Bebeğin bağırsaklarının bir kese icerisinde vucudun dısında kaldığını bu konunun kendisini aştığını soyleyerek bizi Barış Buke adlı riskli gebelik uzmanına yonlendirdi. Gittiğimizde bu durumun bebek doğunca cerrahi operasyon ile duzeltilebildiğini cocukta bir hasar kalmadığını ama buna neyin sebep olduğunu gormemiz icin amniyosentez ve microarray testi yapılması gerektiğini soyledi. Bizde hemen yaptırdık. Bu surecte durum riskli gebeliğe donduğu icin biz arastırma hastanesinde takibini yapılmasını istediğimizden Ege universitesine geciş yaptık. Amniyosentez sonucumuz 2 hafta sonra cıktı. Doktor aradığında anne ile bebeğin kanı karıştığı icin microarray testi calışmadı fakat zaten sizin nipty testiniz temiz cıktığı icin biz on calışma yapmadık bence tekrar sıvı alınmasına gerek yok detaylı ultrasonla bakalım dedi. Bu arada tabiki bu soylediğim test ucretleri cok yuksek ucretler. Ben şok oldum nasıl olabilir ben şimdi nasıl guvenicem ya bebeğimde bir sıkıntı varsa diye ege universitesi profesoru Sermet hocama gittim. İyiki gitmişim. Plasentamın goruntusu kistik yapıdaydı her şeye şupheci yaklaştı ve kesinlikle tekrar amniyosentez yapılması gerektiğini soyledi. Ege universitesinde ucretsiz bir şekilde tekrar sıvı alındı. Ege genetik 3 gun icerisinde on sonuc cıkardı ve cıkan sonuc Mozaik yapıda Triploidi. Bebeğimin 69 kromozomu vardı. Yaşamsal olmayan bozukluk olarak gecen bu durumda normal sartlarda bebegimin bu haftalara gelememesi tutunaması gerekiyormuş. Ya doğumda ya doğduktan birkac gun sonra olum ile sonuclanacağını yaşamasının imkanı olmadığını soylediler. Benim dunyam başıma yıkıldı zaten hamileliğimin 3. Ayından itibaren her doktor kontrolunden sonra ağlamaktan olmuş bir bicimde geciyordu gunlerim. Benim savaşcım her şeye rağmen tutunmuştu. Tum bunları duyduktan sonra eşimle gebeliği sonlandırma kararı almak zorunda kaldık. Hayatımda daha kotu bir gun asla yaşamadım 23 haftalık olduğu icin suni sancı ile normal doğum olarak duşuk yapmak zorundaydım. Bebeğim canlı olduğu icin ilk once bir iğne ile onun kalbini durdurdular en kotu kısmı buydu. Cok hareketliydi surekli hareketlerini hissettiğim icin bir anda iğne yapıldıktan sonra hareketleri kesildi ben onun gittiğini anladım. Zaten işlem yapılırken surekli ağladığım icin cok zorlandılar. Sonrasında ilk once vajinadan 4 saat sonrada ağızdan suni sancı verilmeye başladı. Devlet hastanesinde yaptıkları icin bağırma seslerimi duymamak icin kapıları kapattılar. 8 saatin sonunda doğum gercekleşti. Bunları burada anlatmamın sebebi ozel doktorlar ucretlerini aldıktan sonra sonucun peşine duşmuyorlar mutlaka problemli bir gebelikse araştırma hastanesine gidilmesi gerekiyor. Ben o kadar cok care aradım ki bir şeylere yaşatmak istedim iyi olduğuna emin olmak istedim peşine duştum ama yaşatamadım. Uzerinden 3 ay gecmesine rağmen hala ilk gunku gibi surekli ağlıyorum bu acı zamanla azalır mı onuda bilmiyorum. Sonrasında oğrendiğim kadarıyla genetikten triploidi başımıza gelen vaka dunya uzerinde 100 orneği varmış. Gercekten bir ara isyan ettim neden benim başıma geldi diye. Burada anlatmak istedim bir nebze bile olsa rahatlamak adına. Eğer boyle bir surec yaşayan varsa yazabilir yardımcı olmak isterim.