İlk başta endometriozis teşhisi konuldu ve buna istinaden ilac verildi. 1 yıl boyunca sonuc alınamayınca laparoskopi yapıldı ve hamile kalamamama sebep olabilecek bir bulguya rastlayamadılar. Sonrasında kendimce ceşitli kurler, jeller, teknikler vs denediysem de başarılı olamadık. Defalarca aşılama yaptık yine olmadı. Son care tup bebekti. Şukurler olsun ki ilk denemede tuttu. Bebek doğduktan 1 yıl sonra ikinci cocuk icin calışmalara başladık. Baktık yine olmuyor, 3 tup bebek denemesi daha yaptık (biri eski, ikisi yeni embriyo) Bunlar da başarısızlıkla sonuclanınca internette bulduğum metodları denemeye başladım ve aşağıdaki yontem ile başarıya ulaştım.
- menstrual kap ( bence benim icin en onemlisi buydu. Diğer maddeleri zaman onceleri de deniyordum)
- preseed tarzı bir jel (ben daha ucuz yollu bir jel bulup onu kullandım)
- multivitamin ( yaşadığım ulkede hamilelik başlangıcı adı altında satılıyor. iceriğinde folik asit, iyot, vitamin d, cinko, b6, b12 var)
Multivitamini 2 aydır kullanıyordum. Ovulasyon zamanı jel-ilişki-hemen ardından menstrual kap koyarak sabaha kadar o şekilde uyudum. Aynı ay icinde 2 kez denedik bu yontemi ve şukurler olsun ki pozitifle sonuclandı