merhaba 18 yaşındayım universite sınavına hazırlanıyorum. bende kucuklukten beri ama yaşadığım travmatik bi olaydan sonra biraz daha artan bi aşırı hayalcilik durumu var. tamam herkes gun icinde hayal kuruyor bunu biliyorum ama benimki artık gercek dunyadan kopukluk haline geldi.

cok kucuk yaşta mesela kendimi unlu olacağıma baya inandırmışım. hala daha bi gun bi yerde şansım donucek diye umuyorum yani buna cidden baya inanıyorum. diğer ihtimali duşunmeyi beynim istemiyo cunku. hatta yabancı bi ulkede unlu olmak istediğim icin mesela bu sene dilden giricem universite sınavına, kafamda bazen plan yapıyorum işte ikinci sene erasmus'a giderim o sırada gider bikac ajansa başvururum kabul edilirsem bide ismimi değiştiririm artık onum acılır gibi, ne bileyim işte hani okuyoruz ya şuan cok unlu olan isimler başta imkansız deyip sadece şansını denemek icin başvurduğu yerlerden kabul edilmişler, bunun olacağına kendimi zamanında inandırmışım ve şuanda da olacak gibi geliyo bana

tabi sadece bu konuda da değil bende genel olarak bi hayal kurma sevdası var ve oyle her gun farklı farklı değil, bi oruntu şeklinde devam ediyo bu olaylar. işte birisi unlu olacağıma olan inancım diğeri okul başlayınca yaşanacak şeyleri kafamda canlandırmam filan anlatınca cok garip duruyo evet ama işte yatmadan 1 saat once genelde boş ve geniş bi odaya gecip kulağıma kulaklığımı takıp odanın icinde volta atarak kendimi hayal dunyama sokuyorum ve işte sesim cıkmadan diyolagları canlandırıyorum mesela, jest ve mimiklerimi ayarlıyorum filan. bunların hayal olduğunu biliyorum yani şizofrenlik durumu yok allaha şukur gercek hayal farkındayım ama bırakmıyorum kesinlikle.

bir psikolojik tedavi gereksinimi duymadım cunku hayal kurmak zevk veriyor, oyle ki o hayaller bazen somut dunyama da yansıyor kendimi tebessum ederken bulduğum oluyor. internette araştırdım biraz, işin ilginc tarafı coğu psikoloğun bu hastalıktan haberi yok, hastalık olarak bile gormuyorlar sanırım genelde yabancı sitelerde buldum. orda da oyle belirli bir tedavisi yok.

neden anlattım bilmiyorum sanırım yaşıtlarımın daha gecerli istekleri varken benimkinin cok havada kaldığını fark ettiğim icin