Kızlar merhaba. Konuya nerden başlasam bilmiyorum. 8 senedir evliyim kaynanama arabayla 1 saatlik uzaklıkta bir yerde oturuyorum. Kendisine ortalama 15 gune bir gider 1gece kalır doneriz. Kotu veya anlaşamadığım yonlerini sayamam genel olarak bir sorunumuz yok aksine her zaman isteyerek gidiyorum ve kendi annemden de daha iyi anlaşıyorum diyebilirim. Ama şu son 5 senedir aylar yıllar gectikce icimde daha biriken belki de haksız olduğum bir sorunum var. İki cocuğum var biri5 diperi 1 yaşında. Kaynanamın oyle bir huyu varki odu patlıyor bi torunuyla bi 5 dk ilgilenmek zorunda kalacak diye. İlk cocuğum doğdu sabaha kadar ağlardı cokgazlıydı butun ev ayağa kalkardı kendisi bi kapımı acıp kızım bu cocuk niye ağlıyor demezdi. Sabah da kufur eder gibi aslında duydum cocuğun sesini hep de aman geriye uyuya kalıyordum diyordu. Oğlum şimdi 5 yaşında 500 kere babanne babanne babanne diye konuşur bir tane cocuğadonup de efendim demez. Anne cocuk sana diyor derim haa noldu soyle diye doner 5 dk sonra yineaynı şey. 5 senedir cocuğu 5 dk bile bırakıp eşimle aşağı bahceye bile inemedik cunku bakmıyor bakmak istemiyor. bir keresinde ki hayatımda ilk defa kucuk cocuğum 7 aylıkken eşim anne 2 saat bak biz baloncukla gezip gelecez dedi alışveriş yapacaktık buyuğu yanımıza aldık gittik. Donuşte bir ton azar işittik kaynanamın suratı5karış zaten. Kayınbabam kaynanama laf sayıyor sen aptalsın sen salaksın sanane sen niye bakıyorsun gelin otursun baksın cocuğuna yada alsın yanınd gotursun diye. Eşim de sinirlendi gunun birinde siz de elden ayağa duşerseniz bana muhtac olursanız ben gorurum sizi diye. Ortam gerildi. Sonra hicbirşey olmamış gibi duzeldi.
Bir keresinde de kucuk oğlumu sunnet ettirdim gununu falan demiştik şu gunu sunnet edecez diye. Bide buyuk oğlum cok zor bi cocuk o sunnet gunu burnumdan getirdi kucuk ağlıyor susmuyor bir yandan buyuk nr bulsa kucuğun kafasına atıyor surekli zarar vermeye calışıyor onu zaptediyorum bir yandan. Kafayı yiyecektim. Akşam aradı el gibi hayırlı olsun diye. Niye gelmedin anne cocuğun sunnetine dedim aman hic heveslenmedim dedi. Yani dediğim gibi odu kopuyor biraz cocuk bakmak zorunda kalacak diye.daha saysam birsuru şey var ama bunların dışında hicbir kotu huylarını laf sokmalarını hicbileylerini gormedim dediğim gibi ben bu konuyu kendi icimdd hazmedebilirsem iyi anlaşıyoruz. Ama ben her gidişimde bu defa cocukları hic umursamasa da ben sinirlenmeyecem diye kendime soz veriyorum ama yapamıyorum etrafımda surekli torunlarıyla ilgili annanne babanneler var. Benim annemler uzaktalar zaten senede bir hafta gidiyoruz. Bide benim cocuklarım tek torunlar yani başka evli cocukları da yok ama hic değer gormuyorlar. Kızlar ben yanlış mı duşunuyorun onemsemek zorunda değiller mi abartıyor muyum bişeyler soyleyin. Teşekkurler cevaplarınız icin şimdiden.