merhaba hanımlar. konularımı bilen bilir babam eşime dukkan acmıştı sorunlar vardı vs. o iş 3-4 ay once bitti dukkanı kapattılar.
eşim bundan sonra 2 ay işsiz kaldı belediyeye kesin işe alınacaksın dedi ailesi oda başka yere girip cıkmayayım diye iş bakmadı işe de girmedi ve belediye işi tabiki olmadı.
burası kucuk bir ilce oyle guzel maaaşlı yada sigortalı biyer bulmak zor. ben dedim il e taşınalım orada iş bulursun daha kolay olur diye hatta eşimde duşunuyordu bunu. ailesi eşime iş buldu 1 ay once. sigorta ve cicek işi yapıyorlar .eşime goruşmede demişler ki 1500 maaş + sigorta verebiliriz işi cok cok iyi oğrenirsen zam yaparız.eşimde onca zaman işsiz kaldım diye kabul etmeyeceği halde macbur kaldı kabul etti. bir kac haftadır patronuyla il e gidiyorlar.meğer patronu bunu 3 ay iş kur a yazdırmış yani eşimin hala sigortası yok ve işkurlu olacak eylul gibi. patronuna demiş eşim , boyle demediniz o da demiş ki 2000 maaş alacaksın senin yararına demiş. bu patronları zengin ama sıkışığız diyorlar ama arabayı yeniliyorlar odemelerini aksatmadan yapıyorlar ,eylule tatil ayarlamışlar kendilerine vs. ama eşim maaşını hic bir zaman zamanında alamadı bende dun maaş gunuydu kızdım aldın mı dedim almadım vericem dediler odemesi varmış vermediler dedi. yahu verdikleri parayla kendileri bile gecinemezlerken bana haftalığımı bile zamanında vermiyorlar dedi cok kızdık ikimizde. gelecek hafta toplu isteyecek belki boylelikle zamanında vermeyi oğrenirler dedik. herkes diyor ki patronu cok iyi, iyi gecinsin eşimde işsiz kalınca kendini mecbur hissediyor bu suistimallere karşı.farkediyorum. ama suistimal edildiğimizi ikimizde hissediyoruz.bu cok ufak tefek sebepler var cunku.
eşim 88 doğumlu. işletme mezunu 4 yıllık.diyorum kpssye gir belki memur filan olursun. 80-90 almam gerekiyor diyor .
il e gitsek evimizin kirası şuan 350.ve doğal gaz yaptırdık 2 yıl kira gibi odeyeceğiz cıkamıyoruz o sebeple bide bu fiyata kira ev bulmamız imkansız zaten.
artık ailelerin uzerinden yukumuz gitsin istiyorum ben hint kınası yaparak destek olmaya calışıyorum ama surekli iş olmuyor tabiki.
napıcağımızı şaşırdım. hem icimi dokmek istedim hemde bu iş konularında fikirleri olanlar varsa fikir almak istedim.yaşı dolayısıyla kpss puanı da henuz olmadığı icin asker polis bekci vs vs olamıyor onları araştırdım ama yok.işsizlik herkesin sorunu bununda farkındayım ama yinede yazmak istedim.herkese iyi gunler