Selam, gunaydın.

Hanımlar aşırı şekilde sinirliyim. Tamam kabul normalden fazla tepki veriyorum ama ciddi anlamda bıktım. Konuya giriyorum.

Benim asalak bir dayım var. Kendisi yıllar evvel aylarca bizde kaldı. Bizde kalırken bize herhangi bi maddi yardımı olmadı. Misafir sonucta ne maddi yardımı demeyeceğim cunku aylarca kalan misafir olmaz. Bir şekilde gitti evden. Bu arada kendisi de evli eşi başka yerde o başka yerde olduğu icin (istese aynı yerde dururlardı.) bizde kaldı,calıştı. O zamanlardan zaten illallah etmiştik son 6-7 yıldır da gemide calışıyor. Her istanbula gelişinde mutlaka bize de geliyor. Ama cat kapı. Hooop kapı calıyor kim gelmiş, dayım gelmiş. Normal saatlerde de değil akşam 9-10dan once gelmez. O gelir ona tekrardan yemek hazırlanır,bilmem ne. Bizim diğer gun işe gidecek olmamız kimin umrunda hizmetcisiyiz cunku. Bi ara bavullarını filan bize bırakırdı. Cunku depo bizim ev, yol gecen hanı. Bize gelir, bizi eleştirir kardeşlerimi eleştirir, evimizi eleştirir, gemide dolar uzerinden maaş olmasına rağmen asgari ucretle zamanında uc cocuk okutan babamdan arsız gibi borc ister. Bu yıllarca surup gitti. Hele bir sene hatırlıyorum 3-4 ayda bir geldi yatılı kaldı bizde. İşleri resmi kurumlarda ama o resmi kurumların calışmadığı zaman da geliyor, kalıyor. Ailesinin yanına gitmek yerine. Yengemi de aldatıyor biliyorum. İyice sinir oluyorum İstanbula gelince. Bi keresinde abartmıyorum, evde televizyonu duvardan sokmeye calıştı. Kapıyı kapatmadan tuvalete gitmeler filan da var.

Ben gecen yıl tartıştım dayımla. Acık acık gelme istemiyorum dedim. Evet benim demem ayıp ama anlamıyor adam. Babam annem bi şey demediğini icin bir şey diyemiyor annem anneannem uzulecek diye bir şey diyemiyor.

Cuma gunu yine geldi akşam 10 gibi. Ona yeniden yemek hazırla vsvsvs. Sonra ev daracık salon dışında yatabileceği bir yer yok. Onceden yatılı kalacağını da bildiği halde yanında eşofman, pijama, şort bir şey getirmemiş babamdan da istemedi boxerle yattı. (ondan onceki gece kuzeninin evinde kalmış o evde de adamın eşi ve iki kızı olmasına rağmen boxerle yatmış.) salon da cok buyuk değil ve tum kapılar salona acılıyor. 11e kadar yattı 11e kadar biz odaya tıkıldık kaldık. Ve acccccayip cok horluyor horlamasını duymamak imkansız. Dun gece de bizde kalmış ben bizde kalacak diye eve gitmedim. Kutuphanede sabahladım. Şimdi eve geciyorum ama felaket sinirliyim. Annemi aradım telefonda bize horlama sesi geliyor. Ya zaten sınırlı izin gunum var, sınava calışıyorum bir yandan da o da bu şekilde cope gidiyor.

Ya ben acık acık desem yine ayıp olacak ama hicbir şey demesem yine ve yine gelecek. Napcao ben ya. Annem demiyor anneannem uzulecek diye. Onların huzuru bozulmasın diye hep bizim bozuluyor