Ankara'nın Kahramankazan ilcesinde ikamet eden 37 yaşındaki Kadir Mercan, bobrek nakli ile yeniden hayata bağlandı… 1 cocuk babası olan Mercan ’ın hikayesi 2011 yılında başladı. İş yerinde yaşadığı burun kanamalarının ardından hastaneye başvuran Mercan ’ın, kan tahlillerinin ardından bobrek yetmezliği hastası olduğu belirlendi. Mercan, diyaliz tedavisi gormeye başladı ve bobrek nakli icin sıraya alındı. Mercan ’ın bekleyişi 11 yıl boyunca surdu. Bu surecte ceşitli sıkıntılar yaşayan Mercan ’a iyi haber, 2 hafta once geldi. Ankara Şehir Hastanesi'nde kadavradan bobrek nakli yapılan Mercan, yıllar sonra sağlığına kavuştu. DHA ’nın haberine gore; Mercan, hastalık teşhisi konulduktan sonra haftada 3 kez hemodiyaliz tedavisi gorduğunu belirterek, şunları soyledi: "İlk olarak Numune Hastanesi'nde ardından başka hastanelerde tedavime devam ettik. Ama ben işime devam edemedim. Ozel bir firmada işci olarak calışıyordum, hastalığım yuzunden ayrılmak zorunda kaldım. 2019 yılında işim ile ilişiğim kesildi. Cunku diyalizle birlikte iş hayatımı surdurmek imkansıza yakınlaşıyordu. Gercekten cok zor zamanlar, cok sıkıntılı gunler gecirdim. 'Olum gibiydi' dersiniz ya aynı onun gibiydi. Bana bu bobreğini veren kişiye Allah rahmet eylesin. Şu anda cok mutluyum ve heyecanlıyım. Cunku benim artık umudum kalmamıştı. Oleceğimi duşunuyordum. 'Hayat bitti' demiştim ama 11 sene sonra gelen bu mucize mutlulukla tekrardan hayatıma kavuştum.
11 Eylul ’de telefon geldi ve 'bobrek bulundu' dediler. O an nutkum tutuldu. Hicbir şey yapamadım. Elim ve ayağım titredi. Tahlillerimin yapılması icin acilen hastaneye gelmem gerektiği belirtildi. İnşallah benim gibi bobrek bekleyen arkadaşlar da bir gun o duyguyu yaşar. Şu anda cok iyiyim. Kendimi cok iyi hissediyorum. Bir defa bağımlılıktan kurtuldum. Haftada 3 kez diyalize gitmek ve diyalizden cıktıktan sonra o gun boyu suren yorgunluk ve halsizlik cok eziyetli bir durumdu. Ne ailene mutluluk verebiliyorsun ne kendine. Cok sıkıntılı bir surec gecirdim 11 yıl boyunca. İnsanlar oldukten sonra organlarını bence bağışlamalı. İnsanları mutlu etmeli. Bu cileden insanları kurtarmalı.” Ameliyatı gercekleştiren Ankara Şehir Hastanesi Bobrek Nakli Sorumlu Uzmanı Doc. Dr. Erkan Olcucuoğlu ise, "Kadir Bey bize bobrek bekleyen nakil hasta sırasında gelmişti. Gelen bobreği cok hızlı bir şekilde Kadir Bey'e taktık. 8-10 saatlik ideal bir zaman diliminde bobrek hastaya takılmış oldu. Ameliyatı 2-3 saat arasında surdu. Ardından belirli bir ilac tedavisi icin yoğun bakımda takip ettik. Şu anda da kendisi sağlıklı bir şekilde servisimizde yatıyor. Bugun ya da yarın taburcu etmeyi planlıyoruz. İnsan bir şekilde vefat ediyor ve uzuluyoruz ama o organlar bir başkasına hayat oluyor. Yeter ki organ bağışı yapılsın, Ankara Şehir Hastanesi'nin altyapısı, bobrek nakilleri konusunda son teknoloji donanımlara sahip. Yeter ki kadavradan cıksın. Her gun, her saat bu nakilleri yapacak alt yapımız ve sağlık ekibimiz var." ifadelerini kullandı.