Herkese merhaba. Ben 3 senelik evliyim. Eşimin memleketinde yaşıyoruz şu an. Eşimin ailesi, cevresi, bulunduğumuz şehrin bir ilcesinde yaklaşık olarak 2-2,5 saatlik mesafedeler. Benim memleketim ise yaşadığımız yere baya bir uzak.
Sorun şu ki ne zaman ailemin yanına gelsem, eşimin tarafından ya ailesinden birileri ya da arkadaşları yatılı olarak geliyor. Gelmelerinde sorun yok ama gelmeden once belirli bir zaman diliminde haber verme huyları yok.
Mesela ozellikle eşimin ailesi dediğim gibi 2 saatlik mesafedeler gelmeden once arayıp evde misiniz, musait misiniz diye aramıyorlar. Bir bakmışsınız telefon calmış kapı calmış "biz geldik" diye. Sonucta evde ev kıyafetimle oturuyorum bir de bulunduğumuz şehir bir sahil şehri acayip sıcak oluyor, evde rahat şeyler giyiyorum. Bazen ustumu başımı değiştirmeye yetişemiyorum. Bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor. Eşim de bu konudan muzdarip bir kac kere ailesine neden gelmeden haber vermiyorsunuz arayın dese de bir sonuc alamadık. Ustune gidersem de ne yapayım koylu insanlar ancak bu kadar biliyorlar diyor.
Sadece ailesi değil memleketinden gelen arkadaşları da aynı şekilde. Devamlı olarak bir hastane işi, duğun işi icin yaşadığımız yere geliyorlar. Gelmeden tabi ki aramak yok. Mesela duğune gelmiş olsunlar duğun gece 12de bitmiş olsun o saatte eve gelebilir miyiz diye arıyorlar. Gece kalkıp 12 -1de yatak yapmak sinirimi bozuyor cunku yatmış oluyorum. Hastane işi olur yine aynı şey. Otel olayını hic bilmiyorlar. Bir de eve gelince cok saygısızlar her yeri sanki kendi evleri gibi acıyorlar edep-adap bilmiyorlar.
Şu an ailemin yanına geldim. Yine şimdi bir arkadaşı oğluna hastanede bir mudahale yaptıracakmış. Bunu da dun gece yarısından sonra mesajla bildirmiş. Eşim benim evde olmadığımı soylese de gelecekler. Bunu yapan kişiler de aile yani tek erkek değil. Benim anlamadığım hadi erkek duşunemedi neden kadın bunu duşunemiyor. Bu emrivakiler beni rahatsız ediyor. Eşim de cok gerildi evde yokum diye. Temizlik yapıyor evi topluyor, yemek alışverişi yapacak. Ha bir de dediğim gibi tatil bolgesindeyiz gelince biraz da tatil yapmak istiyorlarmış.
Size sormak istediğim şu, ben yanlış mı duşunuyorum, anlayışsız mıyım. Sizler bu misafirlik işlerini nasıl yapıyorsunuz, hem birine giderken hem size gelirlerken. Şimdiden teşekkur ederim. Farklı duşunceler varsa kendimi bu konuda değerlendireceğim.