Once Samsung olacağını duşunuyorduk sonra General Mobile'dan duyuru geldi. Ucuncu bir surpriz firma daha var, sessiz sedasız dağıtımına başlanan Aidata marka tabletler de dağıtım surecine dahil.

General Mobile E-Tab 20, Aidata da Alim 10" model isimleri ile dağıtılıyor. İkisi de aynı firmadan urettirilmiş iki farklı markanın basıldığı tabletler. Birebir aynı yani.

Ozelliklerine gelecek olursak cevremde iki tabletten herhangi biri ulaşmadığı icin bilgi veremiyorum ancak iki tabletin de işletim sistemi Android 8.1, yine yerli markalar ihtiyac listesini doldurmak amaclı donanım bulunduran tablet urettirmişler. Samsung denk gelirse daha şanslısınız.

Uc tabletten herhangi birini alabilene not duşeyim, size teslim edilen SIM kart M2M ozelliğine sahip yani tarayıcı gecmişiniz operatore ve MEB'e raporlanıyor. Hani amacı dışında mobil veri gezintisi yaparken aşırı dikkatli olun başınız yanar.

İki tablette Play servisleri yok, yukleyemiyorsunuz hata veriyor. Herhangi bir mağaza uygulaması mevcut değil. Alternatif mağazaları kurabilirsiniz (AppGallery, Aurora Store vs.) GM ve Aidata'ya bir şekilde root atabilirsiniz ama Samsung'da başınız belaya girebilir (Knox).

Yine kısıtlama iceriyor uc tablet de, bir şekilde aşılır ama artık şu tabletleri kısıtlamak yerine serbest kullanıma izin verseler daha iyi olurdu.

Daha fazla bilgi ulaştıkca paylaşırım, şimdilik benden bu kadar.