Dunyanın en buyuk kripto para borsası Binance, LUNC spot ve marjin alım satım işlemlerinden elde edilecek tum işlem ucretlerinin LUNC yakım adresine gonderileceğini acıkladı.
Borsa, daha once yakım mekanizması icin katılım sececeği sunma yolunu secmişti. Yani, LUNC işlemleri icin uygulanacak yakım, kullanıcıların isteğine bağlı olarak gercekleştirilecek, tum işlemlerde otomatik bir yakım uygulanmayacaktı.
Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu karardan vazgectiklerini belirterek sebeplerini ise LUNC topluluğunun memnuniyetsizliği, geliştirmenin biraz zaman alacağı ve etkili bir cozum olmayacağı şeklinde sıraladı.
Alınan son karara gore Binance uzerinde LUNC/BUSD ve LUNC/USDT spot ve margin işlem ciftlerinden elde edilen tum alım satım ucretleri yakılarak dolaşımdan cıkarılacak.
Zhao, “Bu, tum kullanıcılara karşı adil olmamızı sağlayacak. Alım satım deneyimi ve likidite aynı kalırken Binance, topluluğun istediği gibi LUNC arzının azalmasına katkıda bulunabilecek.” ifadelerini kullandı.
Binance’in acıklamasının ardından LUNC fiyatı, dakikalar icerisinde yuzde 38 oranında artış gosterdi.