merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı gunleri pek sevmeyen biriyim. dişi cıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hic.
doğum gunlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum uflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca ufledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgunu partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgununde bile oğlum icerlenip mum mum diyor. ufletiyoruz sonuc olarak cok kucuk. boyle basit bir şey icin kalbi kırılsın istemem. ben de oğretmenine sordum. bu doğum gunlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum uflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum gunu olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hic mutlu değil. kafa yerde. videoya cekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki cok icerliyor. ona da doğum gunu yapın. zaten doğum gunu gelince yapacaktım ama var baya. işte oylesine birşeyler yapacağız. ve butun cocuklara ufletmeyi hepinizin doğum gunu kutlu olsun falan demeyi duşunuyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal boyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu sacma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gercekten basit gibi duruyordur ama biz ailece uzuluyoruz. mesela haftaya birinin gercek doğum gunuymuş. o gun yollamayacağız cocuğu. durup durup alinin ( o gun kiminse) doğum gunu yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.