Merhaba hanımlar, son zamanlarda aklıma tekrar takılmayı başaran bi konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum..
Ben 3 yıla yakın bi suredir evliyim, baba evime yakın oturuyorum yine. Oradayken cok samimi 2 arkadaşım vardı, cocukluk arkadaşlarım 15-16 senelik. Birine ayşe, birine fatma diyeyim karışmasın, bu kişiler kuzen bu arada. Beraber aynı okulda okuduk, evlerimiz aynı binada falandı. Cok samimiydik, her akşam ya onlar bize gelir ya ben onlara giderdim cekirdek cay sohbet oyle saatler gecirirdik. Aşk acılarımız, dertlerimiz, sorunlarımız hep birlikte gecti. Cok ağlamışızdır birbirimize sarılıp. Neyse, yıllar gecti boyle. Benim ve ayşenin ciddi ilişkisi vardı, yakın zamanlarda soz nişan olacaktı ikimizinde. Bigun fatma beni aradı, sana bişey anlatıcam diye. Komşular arasında benimle alakalı bi konuşma gecmiş, mahalle duğununde. Dedikodu yapılmış yani. İşte turunculimon ’un sevgilisini evden cıkarken gorduk, evde yalnızlardı galiba gibi bişeyler demiş kadının biri. Daha soz nişan yok cok yanlış boyle eve girip cıkmalar, babasının haberi var mı acaba turunculimonun demiş. O kadının oğlu da “oo yalnızlarsa neler yapmışlardır” falan demiş. İki arkadaşımda o ortamdaymış sizin haberiniz var mı gordunuz mu diye sormuşlar, onlar da biz bişey gormedik bilmiyoruz demişler. Ve koştura koştura gelip bunu bana anlattılar. Hareketlerine dikkat et bence diye uyarmak icinmiş, beni duşundukleri icinmiş.. Elalemin ne dediğiyle ilgilenmedim acıkcası, ailemden gizli bi yaşantı icinde de değildim. Yani dedikodu donup dolaşıp babama anneme gelse, cevabını verecek insanlar. Hani bi laf var ya “Benim hakkımda ne soylediklerini bana yetiştirme. Senin yanında bunu soylerken sen neredeydin neden bu kadar rahatlardı ondan haber ver?” diye. İşte ben tam olarak boyle hissettim. İki dostum dediğim insan da, orda konuşan gereksiz kadının ağzını kapatamamışlar. Ben olsam bu şekilde konuşmalarına izin vermezdim cunku onlar hakkında.. Neyse biz tartıştık ve bu olaydan sonra ben araya mesafe koydum.. isteme akşamımda onları cağırmadım, oncesinde haber verdim sadece aile arasında olacak sevgilimde ark getirmeyecek ev kucuk diye vs dedim. İsteme olacağı gun, ayşeden upuzun bir mesaj geldi bana. Yedin ictin evimizde ağlarken bizimle ağladın herşeyine koştuk şimdi bizi cağırmadın, yazıklar olsun vs birsuru şey sıralamıştı. Ben cevap olarak ben yediğinizin ictiğinizin gecen gunlerimizin hesabını yapmayacağım helali hoş olsun, mutluluk bile dileyemediğiniz icin tekrar anladım ne kadar doğru bi karar vermişim helal olsun bana yazdım. Sonrasında fatmanın nişanı oldu, aramız limoniydi ama gittim. Eşimle kavga etmiştik hatta o donem, gitmeme karşı cıkmıştı salaklık yapma demişti. Ona rağmen gittim. Yuzume bile bakmadılar nişanda. Bende eve dondum, cok kalmayıp. Sonra benim kınamda geldiler, gelin odasına kadar girdiler samimi davranmaya calıştılar ben oralı olmadım. Duğun gunu ayşe gelemiceğini nişanlısıyla ev bakmaya gideceğini soyleyip mazeret bildiren bi telefon actı, gelmedi duğunume. Fatma eve geldi, bana sarılıp cok ağladı ikinizde gidiyosunuz tek kalıcam diye. Bende cok ağladım o an. Ama o da duğunume gelmedi.. Ben evlendim 2 ay sonra ayşenin duğunu oldu, ben de ne kınasına ne duğunune gitmedim. Numaramı değiştirmiştim evlenince, numaramı da vermeyip tamamen kopardım bağımı. Gecen gun annemlere gittiğimde fatmayla karşılaştım, gelip boynuma atladı. Ayşe de cok ozledi seni, o da hamile şimdi falan dedi. Ayak ustu konuştuk biraz onlar bana ben onlara kırgınız sonuc olarak. Evet Benim de kırgınlığım gecmedi, ama bende ozluyorum donem donem onları. Eşimse onlara karşı cok kinli aradan 3 yıl gecti ama asla goruşmemi istemiyor, beni kullandıklarını gercek dost olmadıklarını soyluyor. Sizce bu olaylarda benimde hatalarım var mı? Varsa neler? Cok karışık ve uzun anlatmış olabilirim, atladığım bicok şey var. Sorucağınız şeyleri cevaplarım. Eşim haklı mı sizce? Yoksa herşeyi unutup yılların hatrı var diyip barışmalı mıyım arkadaşlarımla?