Abim 2 senedir bir kızla konuşuyordu ve gecen hafta nişanlandılar. Abim polis kız ise oğretmen. İstanbul'a doğup buyumuş biz ic anadolunun koyundeniz. Abim 10 yaşından beri koy dışında kalıyor okumak icin. Bu kızla tanıştığında ben hic istemedim cunku kız acıktı ve bizim gibi değildi. Koye gelip arada bile olsa kalmaz yani belli. Ama annem babam karışma dediler bizi ilgilendirmez filan dediler acık olması.
Neyse iş ciddiye bindi ben kızda bazı kibirli davranışlar gordum. Yani normalde bizde 5 bilezik takılır bu kız 8 bilezik istedi. Neymiş oğretmenmiş. Ustune de soz bileziği istedi. Annemler yine bişi demediler. Annem kıza bohca yapalım dedi kız da bizde bohca aşırı masraflı gerek yok dedi. Annem olmaz dedi ne gerekirse yaparız. Sen ne istiyorsan bana soyle alcam dedi. Ben kıza bana 2 elbise alındığını soylediğimde bana yazmış ki benimle sen bir misin?Bizde 2 elbise olmaz dedi. Ben de aradım actım ağzımı yumdum gozumu dedim ben seni istemiyorum başın acık ayrıca annemin hizmetini edemezsin. Bana annenin hizmeti ne alaka filan diyor ama abim tek erkek o kız yapmaz annemin hizmetini ve anneme ne olacak o zaman ilerde? Sonra bişi demeden kapattı abime şikayet etmiş abim bana baya saydırdı ve o gunden sonra konuşmıyorum fazla. Duğunumun tarihini bile abime gore yapmadım o kız icin bana neler dedi. Ben zaten konuşmıyorum ama duyduğuma gore ev alırken bilezikleri vermem demis onlar benim demis 2 cocuktan fazla yapamam demis ama abim tek erkek cok cocuk yapması gerekir. Biz bilezikleri eşimize veriyoruz o kim oluyor? Gorumcem bana ne dese ben susuyorum bu terbiye gormemis kızı abim gelin diye bize getiriyor. Yazları da en cok on gun kalabilirim demis koyde hanımefendi.

Sarışın mavi gozlu diye kendini guzel sanıyor zayıf bir şey yaşı kucuk gosteriyor diye bişi sanıyor kendini 25 yaşında neredeyse evde kalmış. Ben 20 yaşındayım evlendim yaşımın buyuk gosterdiğini ima ediyor. Nereden mi biliyorum ablam buna mesaj atmış gelinliğin neden hala olmadı zayıfsın diye mi demis abime şikayet etmis nasıl bana zayıf der diye. Abim ablama kızdı. Ve kız ablama yazmış ki zayıf olmakta ne var yaşım buyuk gorunse daha mı iyi diye.
Benim nişanlım kucuk krdesime telefon alacaktı biz de abim dururken o almasın dedik bu demis ki anne babası alsın ben ona buna telefon alsın diye calışmıyorum. O kadar para goz bir kız. Abim bu kızın gercek yuzunu gorur mu sizce? Her gun bizden uzaklaşıyor.