Merhaba Hanımlar
Daha once de konu acmıştım abimin eşi 3 yıl once vefat etti, ikiz yakında 6 yaşında girecek olan kız yeğenlerim var. Anne ve babamla birlikte yaşıyorlar hep beraber. Annemle babam oncesinde altı ay memlekette altı ayı İstanbul da olacak şekilde yaşıyorlardı. Yengemin vefatından sonra duzenleri bozuldu yazın 10-15 gun gidip geri geliyorlar cunku cocuklar hem babalarından uzakta kalmak istemiyor hemde orada sıkılıyorlar.
Babam kronik akciğer hastası, İstanbul 'da yazı gecirmek onun icin tam bir işkence oluyor, nem ve sıcakdan yazın evden cıkamayacak duruma geliyor neredeyse. Koyde cok da rahat iyi oluyor sağlık acısından. Gecen yaz ciddi sıkıntı yaşadılar, koyle İstanbul arasında mekik dokudular.
Annem ve babam herhangi bir yakınma icerisinde olmasalarda abim bu durumdan fazlasıyla rahatsız oluyor, babamın sağlık zorlandığını gordukce. Cocuklar gitmese de abim yoğun calışıyor, eve gelişi yeni bucuğu buluyor, okuldan sonra onlarla birilerinin ilgilenmesi lazım.
Annem abimin evlenemesini istiyor ne zamandır hem abim hem cocuklar icin iyi olacağını duşunuyor. Abim bu zamana kadar istemiyordu ama oda evliliğin gerekli olduğunu fikrinde artık ve ailece goruştuğumuz bir aile dostunun kızıyla goruşuyorlar. Kızı bende tanıyorum, ana okulu oğretmeni, yeğenlerim gecen sene bir donem okulundaydı ve cok seviyorlar, annemlerle yakın oturdukları icinde sık sık goruyorlar zaten. Daha once evlilik yapmamış abimden 8 yaş kucuk ve evlilik icin cok istekli, abimi sevdiğini de bilmiyorum bir suredir. Aklı başında , duzgun benim de sevdiğim bir insan.
Ben kendi ozel durumlarımdan dolayı olaya pek dahil olamadım bir sure, abim dun cocuklarla bendeydi ve bu evliliği cocuklar icin istiyor onu anladım ve bu cok uzdu. Yani arada buyuk bir aşk yok biliyordum ama abimde bir heves de goremedim. Zaten kendide annemlerin de artık cocuklara bakmakta zorlandığını , cocukların kendi duzenlerine ihtiyacı olduğunu, goruştuğu kızı da cok sevdiklerini bir nevi onlar icin evleneceğini soyledi. Hic sevmiyor musun yada birşey hissetmiyor musun diye sordum, hissediyorum ama evlenecek kadar cok mu dersen hayır, inşallah zaman icerisinde daha cok artar hissettiklerim dedi.
Abim vefat eden yengemle guzel bir birliktelik sonucu evlenmişti ve cokta mutlulardı şimdi mantık evliliği yapacak olması kardeşi olarak uzdu beni. Ama iki cocukla aşk evliliği yapar mı yapsa da aşık olduğu insan iki cocuklu bir evliliği surdurecek biri olur mu onu da bilemeyeceğiz cunku tek başına aşk evliliği yapacak durumda da değil artık.
Diğer taraftan duyguları yoğun olan, ilk defa evlenecek genc bir kadın var, abimin olaya mantıksal yaklaştığının , goruşmeye annemin yonlendirmesiyle başladığının farkında. Onun acısından bakınca 2 cocuklu bir adamla evlenmenin turlu zorlukları olacak ama herşeyi goruyor, ondan gizlenen herhangi birşey yok.
Abime dun evlenmek zorunda degilsin dedim. Benim oturduğum binada bir daire boşaldı gecen gun, oraya taşının cocuklarla, ben her turlu ilgilenirim, evde de bir yardımcı olur bir şekilde hallederiz dedim ama bu fikrime de sıcak bakmadı.
İcimde dunden beri bir ağlamak var, icime sinmiyor bu evlilik fikri nedense. Neticede kararı onlar verecek ama bu şekilde evlenip mutlu, huzurlu olabilirler mi gercekten bilmiyorum.