Merhaba hanımlar
İcime dert oldu yazıyorum. Benim cok sevdiğim abla bildiğim bir komşum vardı. Vardı diyorum cunku benim icin artık komşu sadece abla değil. Konuda x diye bahsedeceğim.
Bu abla bensiz cok yalnız olduğunu kimseyle komşuluk yapamadığını ben taşınınca cok uzuleceği abla kardeş gibi olduğumuzu filan soylerdi. İlişkimiz cok cok iyiydi. Normalde evinde her pişenden bana gonderirdi bende ona. O bana bir yaptıysa ben beş yaptım her konuda.
Neyse bir komşumuz rahatsızdı gecmiş olsuna gidelim demiştim yok filan dedi daha sonra bir diğer komşu ile gitmeye karar vermişler bana da mesaj attı iyi dedim gidelim. Bunu pek takmadım. Gittiğimiz komşudan da pek haz etmiyordum ama hastalık dolayısı komşuluk hakkı diye gittik. Gittiğime pişman oldum.
Bana kotulediği komşular ile meğer pek iyiymiş arada kısır dolma borek tabakları donuyormuş da tek dışlanan benmişim! Bide yuzume yuzume konuşuyorlar. Cok onemsemedim ben. Ama x konuşulurken x ile goz goze geldik gizli şeyleri acığa cıkınca o an anladım aptal yerine koyulduğumun. Aslında ne kadar yalnız olduğumun.
Mesele şu aslında ben kimseden borek corek bişey beklemiyorum hatta gelsin de istemiyorum cunku eşimde bende başkasından gelen tabağı yemeyiz kolay kolay ve herkesi evime istemem ben komşuculuk oynamayı da cok cok sevmem dedikodu yuzunden.
Takıldığım nokta bana hepsini şu şoyle şu boyle dedi dedi sonra bir baktım hepsiyle meğer iyiymiş dostmuş beni fişekliyormuş insanlara karşı. Hoş ben kimse ile ilgilenmiyorum yani şunda oturayım buna gideyim derdinde biri değilim evimde yeterince sorunlarım var kimsenin kapısını surekli calacak biri değilim.
Bana adam akıllı mesafe koysa umurumda değil acıkcası. Ama bizans oyunu oynaması canımı sıktı. Herkes istediği ile goruşebilir istediğini yapabilir bu beni hic bağlamaz ama bana neden onları kotuleyip sonra gizli gizli goruşuyor anlam veremiyorum.
Nasıl tavır koymalıyım ? Uzaklaşmalı mıyım muhabbeti kesip yoksa zaten taşınacağız diye goruşmeye az da olsa devam mı etmeliyim bilmiyorum?