Merhaba Dert ortaklarım. Sizinle burada bir cok derdimi paylaştım. Her seferinde de bana olumlu şekilde cevaplarda verdiniz. Teşekkurler hepinize. Bu sefer ki konumuz hakkında hem buraya yazmak istedim hem de anlatmasam bana da yuk oluyor.
Evliliğim suresince ve oncesince KV, KP ve eltimle cok şeyler yaşadık. Coğuna ya sabır dedim, coğuna kustum, tekrar barıştık falan. Yıpranmış bir akrabalık ilişkisi icinde gitti.
Şimdi de ev konusunda sorunlarımız var. Eşim ailesinin kucuk cocuğu. Onunde bir de abisi var. Abisi bekar hayatında bir kuruş biriktirmemiş, evleneceği zamanda eşim ve anne baba desteği ile ailesinin ust katına ev yapıp, eşimden borc alıp bu evi de tamamlayıp duğun yaptılar.
Neyse bunlar bu ev de 2 yıl boyunca elektirip su parası vermeden, hatta 2 yıl boyunca hep yiyip ictiler. Sonrasında biz de evlendik. Kendi cabalarımız ile destek verilmeden duğunumuzu yaptık. Sonrasın da eltim ve kayınbiraderim iş actılar, calıştılar ve durumlarını cok iyi yapıp o evden taşındılar. 12 yıllık evliliklerinin 8 yılı o evde oturdular şimdi aldıkları 3 katlı apartmanlarında yaşıyorlar. Maddi durumları cok iyi (Allah daha da versin)
Ben de bundan 4 yıl oncesi KV ve KP "abimler taşındı evleri de boş biz sizin ust katınızda oturalım" dediğim de bana bin tane bahane sıralayıp beni başlarında savdılar. Tabi biz de 9 yıllık evliliğimizde evimizi ve arabamızı aldık (kredi borcumuz hala devam ediyor)
Gecen ay oğrendik ki, eltim ve kayınbiraderim evi kiraya vermişler. Bizim bu durumdan 2 ay sonra haberimiz oldu. Eşim anne ve babasına durumu anlatıp boyle olmayacağını, artık bizim orayı kiraya vermemiz gerektiğini (en azından borcumuz bitene kadar) soyledi. Anne ve babası da ona hak verdi.
sonra anne ve babası eltim ve kayınbiraderim ile goruştu. Kayınbiraderim gorunuşte olumlu gibi davransada, eltim kendini yerden yere atıp, bağırıp cağırmış. Oranın kira gelirini ne biz, ne de KV ve KP alabilirmiş. Kiracı cıkınca kapıyı kilitleyip kimseye de vermeyecekmiş gerekirse ev curusunmuş.
Şimdi ben bu insanlarla konuşsam mı, tavır mı yapsak ne yapsak bilemedim. Eşim de abisinle kotu olacağı icin uzuluyor.
Sizce ne olmalı?