Oncelikle herkese Merhaba!
Kk takip ederim ama uye olup konu acmak bugune nasipmiş sırf bu konu icin uye oldum.
Kızım 2 yaşını geceli 15 gun oldu 25 aylık yani
Konuşma olarak akrabların gerisinde farkındayım ama 2 ay once babacığımı kaybettim daha yeni geliyorum kendime.
Yarın icin cocuk psikiyatri kliniğine randevu aldım saat 2 de.
Şimdi konuyu yazıyorum dun kv ile eşimin halasına oturmaya gittik eşimde cok gec konuşmuş bu arada şimdi konuyu bağlanak icin yazıyorum halam dedi ki bu babası gibi gec konuşacak herhalde dedi bende bilmiyorum hala salı gunu gotureceğim uzmana bakalım ne diyecek dedi
Kv de 1 hafta once kızından geldi kızı izmire gelin gitti kurduğu cumle aynen şu şekilde
-ayy bizim hacerin ust komşunun cocuğu da konuşmuyormuş cocuğa otizim tanısı koymuşlar bizimki de kesin oyledir
Hala ile biz şok olduk
Benim boğazım duğumlendi bi an normalde cok hazır cevabımdır
Halam da ne alakası var yenge otizim cok ayrı bişey dedi( halamız oğretmen bu arada bilincli bi kadın yani)
Kızlar kızım konuşmuyor evet ama hic kelimesi yok değil yani inek gorse moo diye bana gosterr
Kopek gorur hav der
Horaz tavuk onların sesini bile cıkarr
Ama mesela ocu demez duuu der
Amcasının adı orhan ona ohhh diye cağırr
Kuzenim var can ona dan der bu şekilde sınırlı kelimeleri banyo yapmak istese kafasını eline goturr saclarını yakarmış gibi yapar
İsmine bakıyor goz teması var akranlarıyla oynar sosyal ilişkileri iyi bi cocuk evet konışmada geriyiz zaten fatkındayım babamı kaybettim yoksa coktan gitmiştim.
Otizim olduğunu duşunmedim cunku bni endişelendirecek bi davranışı olmadı otizime dair.
2 gundur başım catlıyo ağrıdan
Yani bu ne patavatsızlık
Bu arada kızım 14 aylık yurudu kv gec de yurudu aynı zamnda dio
İcime kurt duştu
Tecrubeli anneler sizn cocuklarınız ne zamn konuştu lutfen bana bi sey soyleyin
Ek olarak: Ben calıştım bi donem ve kzım tv telefon cok maruz kaldı şu son 2 aydır tamamen cıkardık haytımızdan
Bu arada kvyi arayıp kırıldığımı soyledim ben ne dedim ki dior
Tamm bnn kzımda oyle bi sorun da olda gene benim canım evladım her şeyim ama soyleyiş bicimi tarzı inanın beni cok kırdı