Merhaba burası da dert kupu mubarek. Ama bir o kadar da fikir almak icin guzel bir yer.Cunku insanın kendi ailesine en yakın dostlarına bile anlatamadığı dertleri olabiliyor.Neyse uzatmayayım hanımlar. Ben genc yaşta evlendim. 3 senelik evliyim. Eşim bana cok Âşık bende eşime. Elhamdulillah dort dortluk bir eştir. Benim icin şiirler yazar, sacımın teline kıyamaz, ev işlerinde yardımcı, hediyeler alan, ozel gunleri unutmayan, doğumda kendi annemi istemedim yanımda eşim doğum anına kadar ilgilendi başımda. 1 yaşına geldi oğlum babası hep ilgilenir.Sağ olsun. Şimdiden eğitim planı yapıyor oğlu icin . Eve geldiğinde sizi cok ozledim der sarılır oper.Guzel sozler soyler. Ama Kayınvalidem bir o kadar ters. Bu kadının nasıl boyle bir oğlu var dersiniz. Kucuk yaşta evlendiğini soylemiştim.Kendi kızlarına ve buyuk gelinlerine yapamadığı baskıyı bana uyguluyor.Ilk sene daha zordu tabii. Onların evine her hafta sonu gideriz.Bazen iki haftada bir. Cumartesi sabah gideriz pazar akşamı doneceğimiz zaman Kayınvalidem odada yalvarır kendisi 49 yaşında ve aile apartmanı kızları diğer gelinler hep O apartmanda bu arada.Gitmeyin diye yalvarır.Burada oturun der. Ben sesimi cıkartmam eşim anne derslerim var gene gelcez sonraki haftasonu der. Kayınvalide ben odada eşyalarımı toplarken yanıma gelip beni kapının arkasına kıstırıyordu sen oğlumla burda birlikte olmuyorsun.Oglum burda kalmasın istiyosun. Burda oğlumla birlikte olmak zorundasın. Sabahları burda duş aldığını gorcem derdi hep.Ben alttan alıp esime demezdim.Benim evime eşya almadık.Ogrenci evi gibiydi. Cunku eşim kardesleerinin duğununu yapmış tek başına.Hala bunun borcunu oduyordu. Kv bana diyodu ki oğluma masraf cıkarma sakın bişey isteme ondan . Ben zaten cok tutumluyumdur. Eşimin yanındaysa ayağını uzatırken bile izin isterdi benden. Kızım kusura bakma olur mu? Yemek yaparken ben yemeğe tuz atardım tadına bakıp biraz daha at derdi. Yok anne tuzu yerinde derdim. Zorla attırıp sofrada insanlar yemek niye tuzlu olmuş deyince ben geline dedim tuz atma diye beni dinlemedi derdi. Oğluma ne alsak ne gerek var cok pahalı diye soylenir. Kendi kızına duğun yaptı yeni. Oğlu gene borcu girdi herşey en pahalısı en luksu. Benim evime hala eşya alıncak. Gerci ben eşimi zora sokmak istemedigimden biz sonra alırız sen yuklerinden kurtul rahatla oyle eşya alırız diyorum. Bizim evimize geldiğinde akşam yatak odamın kapısını dinlerken yakaladım. Tuvalete kalkmıştım. Kapının onune oturmuş yaslanmiş.kapiyi acınca yere yuvarlandı. Bahanesi de komik az yoruldum da buraya oturdum diyo gece gece .Bide gorumce ve eltilerimden laf işitiyorum sen benim hakkımda boyle mi dedin diyorlar. Yalan soylemiş hepsine ben onların hakkında konuşuyormuşum guya. Eşimin yanında melek gibi davranıyo iki yuzlu. Gecen patladım en sonunda eşime anlattım. Inanamadi tabii annesinin karakterini biliyor ama bana gizliden boyle davrandığına anlam vermedi.Melek gibi eşim bu sıralar annesiyle cok goruşmeye başladı. Bana soğuk davranmaya başladı. Kayınvalideme de resti cektim ama cok yalancı dun dediği şeyleri inkar ediyor bugun. Baş basayken bile 2 dk once dediğini inkar ediyo.Uğrssamiyorum ama sık sık goruşmemiz de gerekiyo.Kafam cok karışık.Ruyalarimda goruyorum gorumcelerim ve kp bu zamana kadar hep melek gibi olduğumu soylerledi. Ama ben Kayınvalideme resti cektikten sonra benim hakkımda konuşmaya başladılar. Fısır fısır odalardalar surekli.Kimse bana sormuyor noldu diye.