Merhaba arkadaşlar,
Benim asıl sormak istediğim konu biraz uzun olduğu icin bu başlığı atmayı uygun gordum ve sorunu baştan tane tane anlatmaya calışacağım. Lutfen sabırla okuyun.
Bundan iki gun once kucuk kardeşim internet uzerinden kaynağını ve adını bilmediğim bir uygulama yuklemeye calışırken tablete virus bulaştırmış. Bu virus kendi kendine yine kaynağı belli olmayan uygulamalar yukluyor ustelik yuklediği uygulamaları kaldırmama izin vermiyordu. İnternet uzerinden yaptığım araştırmalar sonunda bu virusun ENGRIKS adında bir virus olduğunu oğrendim. Bunun uzerine cihazım rootsuz olduğu icin hemen recovery moduna girip tablete hard reset attım. Ancak ne virus ne de yuklediği uygulamaları silmeyi başaramadım. Virus sistem dosyalarına bulaştığı icin sistem dosyalarını silebilmem icin cihazı kingoroot isimli program vasıtasıyla rootladım ve Karsperksy mobile ile tarayarak trojan olarak tespit ettiği dosyaların bir kısmını silmeyi başardım ancak halen virusu kaldırmayı başaramadım. Ve ustune ustluk tabletim 'Unfortunately,the process.com.google.process.gapps' hatası vermeye başladı. Şu an cihazı acmaya calışıyorum ancak surekli olarak ustte belirttiğim hatayı vererek yeniden başlatıyor.
Ozet gec diyen arkadaşlar icin; sistem dosyalarından bazılarını sildim ve hard reset atmama rağmen cihazı calıştıramıyorum. Cihaza yenı bir yazılım yuklemem icin (cihazda USB hata ayıklama modu acık olmadığı icin flashtool.exe ile yukleyemiyorum) herhangi bir yol olup olmadığını oğrenmek istiyorum.
Asus Memo pad hd 7 me173x stock ROM
Tablet Bilgisayarlar0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Tablet Bilgisayarlar
- Asus Memo pad hd 7 me173x stock ROM