Guncelleme 13 sayfa
Merhaba

Bir haftalık lahusayım

Doğumdayken eşim acile gitmiş kendi ilacı icin gece 11 de. Oğlumun da uyku saati gectiği ve benim ondan bir anda ayrılmam ve doktordan hastaneden korkuuğu icin ağlamış. Hemşire de eşime ben psikolok yanında calıştım goturun cocuğunuzu demiş.
Eşim neden demiş.

O da gozunuze bakıyor mu filan sormuş buraya yazacaklarımın bazılarını eşim hemşireye anlatmış.

Oğlum tam 26 ay 5 gunluk.

24 aylıkken tuvaleti oğrendi 10 gunde.
18 aylktan beri kelime kelime konuşmaya başladı şuam 3-4 lu cumleler kuruyor.
20 aylıkken tum harfleri oğrendi gorunce de hemen soyluyor mesela dışarda bir tabela gordu orneğin bebek yazıyor tabelada. Hemen B E B E K diye tek tek sayıyor harfleri.

10 a kadar sayıyor gorunce tanıyor. 10 ar 10 ar 100 e kadar sayıyor.

Renklerin kırmızı bordo sarı mavi yeşil mor pembe biliyor.

Cocuklarla cok guzel oynuyor. Eşyalarını paylaşıyor. Alışveriş merkezine gidince mesela top gordu ve hemen ayağıyla vurdu bir adama gitti top. Oğlum hemen adama yanına gidip Amca gol yap dedi. Yani yabancıdan korkmuyor aslında hastaneden korkuyor her gittiğinde iğne ya da aşı olduğu icin ağlıyor.

Adını soyaıdnı yaşını anne baba adını sorunca hemen soyluyor. Kardeşinin adnı biliyor.

Tum meyveleri biliyor.
Olan bugun olayları anlatıyor. Mesela ordek suda yuzuyor. Tvden keci koştuğunda Keci koşma dur. Catalda tadilst vardı mesela gecen hafta Amca tak tak yapma. Diyordu.

Komşularım ile de cok guzel oynuyor gidip onlardan susayınca su ister. Ya da gider nerdee oyunu oynar gider boo yapar onlar da korkmuş gibi yapınca hahaha korktu der.

Kelimeleri de guzel soyler bazen bazı kelimelerin ilk harfini soylemiyor o da zamanla duzelttiği oldu yani.

Kendi gelir anne elife gidek mesela arkadaşına gitmek ister. Dun lunaparka gitmişler ne gordun dedim tren, dondon (donme dolap) anlattı yani. Bilmiyorum cok uzuldum inanın aslında icin rahat.

Ve gercekten zorla oğretmedik oyuncakları vardı mesela mavi araba dedim ya da yeşil kurbağa oyle oyle renkleri oğrendi harfleri de aynen oyle.

Mandallarla oynarken renkleri gosterdim oyle oğrendi.

Sonradan hemşire eşime gozune bakıyor mu demiş Evet bakıyor konuşmaları anlaşılıyor my dmeiş Evet demiş eşim..
Hatta komşularım herkesin yanında bu kadar konuşturma bile der cunku bazen cok zor kelimeleri bile soyler mesela havaifişek gibi. Mesela havaifişek gorğnce fafaiişek der.

Neyi sorsan gosterir. Bugunlerde cope merak salmış mesela yerde cop gorunce anne cop diyor cope atıyoruz seviniyo cope attımmm diyor..

Kızlar daha once de sağlık ocağı hemşirwsi aşı zamanında ağladı diye dr a git demişti o zaman kucuktu ama yine de dr a gitmiştik dr bana gulmuştu bu iki dklık bir teşhis değil dedi.

Neyse sonra oğlum hemşireye bakmış zaten ama hemşire adını sorunca cevap vermemiş. Normalde sorsana hemen soyler ama o an ağlıyormuş zaten.

Kızlar Allah icin cevap yazın... Bişeyler lutfen