Arkadaşlar sizlerden bu konuda fikirlerinizi istiyorum. Kısa sure once bilgisayarım bozuldu ve bende kenara attım. Kendime bir laptop almaya karar verdim. Ancak birkac gun once bir markette indirimde bir 2'si 1 arada gordum, ben bilgisayar donanımından iyi anlarım. Dolayısıyla bu tableti yeni laptop alana kadar idareten internette gezinmek, film ve dizi izlemek icin aldım. Oyunlarda performans gostermesini goz onunde bulundurmadım. Ama canım bazı eski oyunları oynamak istedi. Once Age of Empires 3 kurdum en yukseğin bir altında ayarlarda akıcı oynadım. Ardından mount & blade warband yukledim. Orta ayarlarda oynayabildim ama zaman zaman takılmalar olduğu icin duşuk ayarlara aldım. Cok sevdiğim eskilerden 2008 yapım Left 4 Dead'i kurdum. Ama tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadım. Ben en azından duşuk ayarlarda kasmadan oynamasını umuyordum ama oyunda herşeyi en dibe cektiğim halde 20-30 FPS arası takılmalar ile oynadım. Bu takılmalar arasında bazen 1-2 sn oyun akıcı oluyordu sanırım o arada FPS 30'u goruyordu. Ondan sonra 30 altı duşuyordu. Aslında aklıma gelen bazı yontemler var ama daha denemedim. Sizlere de bir danışmak istedim belki aynı yontemleri duşunmuş olabiliriz veya daha parlak bir fikriniz olabilir.
Ayrıca minecraft 1.8.9 surumunde duşuk ayarlarda da kasmadan oynadım.

Left 4 dead sistem gereksinimleri:
İşletim Sistemi: Windows XP, Vista, Vista64
İşlemci: 3.0 GHz P4, Dual Core 2.0 ya da AMD64X2 (ya da daha yukseği)
RAM: XPicin 1 GB / Vista icin 2 GB
Surucu: DVD-ROM S
Sabit Disk: En az 7.5 GB boş alan
Ekran Kartı: Direct X 9 desteği- 128 MB ya da daha yukseği, pixel shader 2.0 destekli DirectX 9 (ATI 9600 ya da daha yukseği veya Nvidia 6600 ya da daha yukseği)
Ses Kartı: Direct X9.0c destekli ses kartı..

Benim sistemin ozellikleri
Hometech wi101 2 in 1 tablet PC
10.1 inc 1280x800 HD ekran
İntel Atom baytrail z3735f quad core 1.33 GHz up to 1.83 GHz
İntel HD Grapichs (baytrail) Directx 11.2
2GB DDR3 RAM
32 GB arttırılabilir hafıza.
Windows 10 home 32 bit işletim sistemi.

Bana gore sorun işlemci hızından kaynaklanıyor cunku ekran kartı Left 4 Dead acacak ve en azından duşuk ayarlarda acabilecek duzeyde. İşlemci hızı maksimum 1.83 GHz oluyor belki 2 GHz olsaydı kasmayabilirdi diye duşunuyorum.

Goruşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Belki bir cozum yolu bulabilme umuduyla buraya yazdım bunları olmassa mecbur laptop alınca oynayacağım