Bir işyerinde staj yapıyorum. Cok kalabalık bir yer değil 11-12 kişi var. Bunlardan birisi de sekreter. 50li yaşlarında bir kadın.
İlk geldiğim gunden itibaren bana işyerindeki diğer kızın cok terbiyesizce dedikodusunu yapıyor. Ne kadar ayıp yaptığınız dedim, hic cevap vermedi ben bir şey dememişim gibi konuşmaya devam etti.
Herkesin her şeyine karışıyor. Burodaki herkes cok cok kotu davranıyor kadına artık cunku herkesi cıldırtmış. İlk başlarda cok garipsedim anneleri yaşında kadına niye boyle davranıyorlar diye ama sonradan anladım neden olduğunu.
Calıştığım yerde kıyafete ilişkin kural yok. Ben de mini bir etek giydim prş gunu. Bu kadın beni mutfakta gorunce “bu ne bicim etek frikik veriyosun bari bacakların guzel olsa buradaki erkekler bakarlar boyle giyilmez” diye bi ton laf saydı. Gayet ciddi bi bicimde “sana ne” dedim. Sanki hic azarlamamışımcasına bana havadan sudan konuşmaya başladı ben de cıktım gittim.
Bu konuyu patronumla konuşacağım elbet ama tek dileğim bu kadının benimle muhatap olmaması. Ama bu mumkun değil. Cok yuzsuz. Bugun kendi işini bana yaptırmaya calıştı azarlar bir bicimde. Ben de o sizin işiniz, ben size şunu yapın dersem ve o işle ilgili sorunuz olursa gelin onu sorun bunun haricinde benimle konuşmayın dinlemek istemiyorum dedim. Ağzının icinde bi şeyler mırıldanarak cıktı. Heh dedim susar artık ama ne mumkun.. bugun yine geldi beni alakadar etmeyen konulardan 90 saat bahsetti bana canımlı cicimli konuşuyo ve hic susmuyo ama hic susmuyo. Yemek yerken bi şeyler anlatıyo cevap vermiyorum, yuzune bakmıyorum yine de konuşuyo ve habire milletin dedikodusunu yapıyo.
Kusucam artık ustune. Bi akıl verin nolur nasıl susturucam ben bu kadını??