Merhabalar.. Birkac aydır nişanlıyım. Nişanlım uyumlu sessiz sakin bir adam. İyi anlaşıyoruz. Kriz olduğunda guzel idare ediyor. Yalnız sutten ağzım yeterince yandığından, ufleme amaclı sizlere danışmak istedim

Nişan alışverişinde idik. Kayınvalidem kendi zevkine gore bir şeyleri secmem konusunda diretti. Onları beğenmediğimi soyledim, kendi zevkime gore sectim. Bu esnada nişanlım da annesine, saft boyle seviyor dedi, annesinin gosterdiklerine baktı, 'guzel değil' dedi ve kayınpeder de hic kv'yi dinlemedi. Nitekim kendi isteklerim oldu. Lakin ki kv biraz fazla usteledi, onlar olmaz bunlar olsun tarzı. Boyle olunca uygun bir zamanda nişanlımla konuştum. Bunun fikir vermekten ziyade mudahale olduğunu soyledim. O da annesinin fikir verme niyetinde olduğunu, uslubunun kaba olduğunu soyledi. İcinde art niyet olmadığını, daha guzelini secmemiz icin soylediğini soyledi. Ama ben orada senin oyle sevdiğini soyledim dedi. Annesi daha sonra da hic arkamdan konuşmamış secimlerim hakkında.

Evlenince de yaşanabileceğini soyledim bu durumun. Mudahaleden hoşlanmadığımı belirttim. Karışmaz, herkes kendi evine karışsın dedi. Daha onceden de bir mevzu olmuştu, annesi beni yardıma cağıracaktı bir mevlut icin. Ben calıştığım icin nişanlım direk, 'saft calışıyor, gelse 1 saat kalır taş catlasa, gerek yok' demiş, idare etmiş. Dediğim gibi nişanlım beni hicbir şeye zorlamıyor Allah razı olsun. Alınacak en ufak şeyde bile bana gosteriyor, sen kullanacaksın diyor. Babası da 'nişanlın oyle diyorsa tamamdır' modunda sağolsun.

Gel gelelim kuru fasulyenin faidelerine Ben saftoroz olduğum icin cok iyi analiz edemiyor olabilirim. Şimdi nişanlım ustune duşeni tam manasıyla yapmış oluyor mu? Annesi bu tavrını ilerde surdurur mu? (Cevabını biliyorum) İyi bir kadın aslında, sofrada kocasının onunden alıyor benim onume koyuyor zorla yediriyor. Ben gideceğim diye baklava borek acıyor. Durduk yere bir anda sarılıyor. Espriler yapıyor gulduruyor da ) Butun kışlık erzağımı şimdiden hazırlamış durumda. Yapmasa yapmaz, Allah razı olsun. Gerci kızdırmamam gerekiyor. Cunku kızınca ağzının ayarı yokmuş. Ben de mesafeli duruyorum.

Peki şimdi bu durumda kv evime barkıma karışır mı? Şimdi demeyin kendi annen yapsa ses etmezsin diye. Cunku kendi annem de karışsa tepki veriyorum.

Normalde altlı ustlu oturmak istiyorlardı, ama ailem kesinlikle kız vermeyiz deyince mecbur kabullendiler, yarım saat uzaklarında oturuyor olacağız. Ben ne gibi sorunlar yaşarım şartlar boyleyken, bir el atın hanımlar