Merhaba arkadaşlar 22 yaşındayım 3 senelik evliyim eşimde 25 yaşında ve yurtdıșında yaşıyoruz.
Eşim son bir senedir hep cocuk sahibi olmak istiyor ama maddi durumumuz hic iyi olmadı ben de calışıyorum o da ama daha koşede bize lazım olacak bir paramız olmadı her biriktirdiğimizi ya duğun masraflarına ya ailesinin evine harcadık.
Şuan da araba borcumu kapatmaya calışıyorum inşallah aralık ayında o da kapanacak ve simdide kendimize kucuk bir yatırım icin biriktirmek istiyorum.
Eşim hep umutsuz para birikmiyor sen cok takıyorsun sonra cocuk olmaz topladığını cocuğa harcarsın gibi bahaneler buluyor.
Ama yani biz sıfırdan her şeyi beraber yaptık ve gene de şukur halimize uc aya hic borcumuz olmayacak benim maaşım birikti ve hep onemli seylere harcandı hic boşyere gitmedi paramız.
Kendi evimiz değil kiradayız ayrıca. Yasımız genc acele etme once biraz maddi acıdan sağlama alalım kendimizi oyle ben cocuk sahibi olup evde oturuyum diyorum.
Bana seneye kadar daha izin ver sonra cocuk icin gerekli neyse yapacam ve inşallah yaz ayında hamile olurum dedim biraz daha bekle.
Ayrıca burda 7.ayına kadar hamileler calışabiliyor işten atılma durumu yok ve hem işimde cok iyi maaşım iyi hamile olunca da daha rahat iş verirler ve 7.aydan sonrada bebek iki aylık olana kadar anneye maaş veriliyor ondan sonrada annelik izni başlıyor ve anne bebek maaş almaya devam edecek.
Ben hamilelik boyunca ve sonrasında gelecek parayıda burda birkac sene sonra alacağım evin peşinatına vermek istiyorum cunku bu evden memnun değilim ve hem de kiraya vereceğime kendi evimin taksitine vermem daha uygun.

Ben sevmiyorum ben planlı ve organize yaşamayı seviyorum pat diye bir şeye atılmak istemiyorum ama eşim hep sen yaza kadar doğurmuş olursun tatile memlekete gideriz diye hayaller kuruyor ve ailesi ve başka kişiler ilk iki senede cocuk olmadımı sonra olmaz ya da cocuğunuz olmuyor yoksa biriniz kısır mı gibi sorular soruyor eşim daha da doluyor. Ama ben de istemiyorun daha dediğim gibi maddi zemini oluşturmadan istemiyorum.
Sizce kim haklı. Zemin hazırlayıp parasal konuda kendini sıkıntıya sokmadan cocuk sahibi olup tadını cıkarmak mı yoksa her şey yeter ki cocuk olsun diye bir sene daha dayanmadan sadece azcık para biriktirerek sadece gerekli şeylere harcayarak mı mesela ben 9 ay boyunca diyetisyen desteği de istiyorum bunun icin de para ayıracam ama o oyle yaparsa ne gerek diyip iptal edecek bu hipotiroidi halimle duzenli beslenmeden kilo alacam ve kendimden soğuyacağım..
Ben anlamadım acelesi neyse bu konu beni strese sokuyor ona bahane uretmekten sıkıldım. Allah doğru zamanda verir inşallah diyorum olmaz, sorun cıkar gibi şeyler duşunme orası belli olmaz diyorum ama neyse guzel goruşlerinizi bekliyorum teşekkurler şimdiden