Merhaba sevgili hanımlar. Size cok ufak bir konuda danışmaya geldim mumkunse boyle olayları yaşamış veya hala yaşamaya devam etmiş insanlardan yorum almak istiyorum. Yaşamayanlara asarım keserim demek cok kolay oluyor cunku nolur yanlış anlamayın.
Ailemden uzak bir şehirde maddi ve kariyer olarak iyi bir işte calışıyorum. Tek başıma kira, yemek, giderler, ihtiyaclara yetişmeye calışıyorum. Ustelik biraz pahalı bir şehir. Buna ek olarak iki kardeşime universite icin destek olmaya calışıyorum ve onları aşan ihtiyaclara da elimden geldiğince yetişiyorum. Gelirimi giderimi iyi bilen Bi insanım şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım ama ekstra şeylere maalesef yetişemiyorum. Lafın kısası sokakta değilim karnım doyuyor modundayım. Beni pek uzmuyor da acıkcası hep boyle olacak değil.
Beni uzen şey şu an baba demeye bin şahit adamın tutumu maalesef onunla başa cıkamıyorum. Dun maaştan bir gun once olması dolayısıyla benden yine para istedi ve numara olduğuna cok emin olduğum bir şekilde nefessiz kalırmış gibi yaptı. Ben sert cıkınca hemen ağzı bozuk sert ses tonuna dondu. Oğrendim ki ben para vermeyince evde onlarla beraber yaşayan maaşı benimkinden epey duşuk olan kardeşime baskı yapmış para icin ve şiddet uygulamaya calışırken annem araya girmiş engel olmuş. Bunu oğrendiğimden beri cok kotuyum. Hicbir şeye ihtiyacı yok eve iki emekli maaş giriyor bir ablam duzenli yardımda bulunuyor. Hala bir şeyler koparmaya calışıyor. Bir abi var bizde 40 yaşına dayanmış ama hala bebek muamelesi yapılan. Sonunda dayanamamış abin cok kotu durumda diye ağlamaya başlamış. (numaradan tabiki ve kotu durumda değil sadece maaşı duştu) Bunları okurken diyeceksiniz baban abin yabancı değiller yardım et. İkisinin de bizde emekleri sıfır. Cebime yol parası bile koymadan yıllarca okula gidip geldim. İkisi de turlu turlu yalanlarla gecmişte kendi oz kızlarından, kardeşlerinden yuklu miktarda para koparan insanlar. Başıma ağrı girdi evde yine para yuzunden olay cıktığını duyunca.
İcinizden adamın aldatma, kumar, icki gibi kotu alışkanlıkları mı var acaba duşunebilirsiniz ama dunyanın en cimri insanı emin olun tek derdi bir cocuktan alıp diğerine vermek.
Sizlere danışmak istiyorum boyle ebeveynlerle nasıl başa cıktınız? Bu kadar uzaktan ben ordaki huzursuzluğa nasıl mudahale edebilirim? Eski konumu okuyan varsa Bi tarafta da benden hadi evlenelim lafını duymak icin aylardır bekleyen Bi adam var. Onla da başa cıkamıyorum. Ne yapayım ne yapmamı onerirsiniz?