Merhaba hanımlar.
Şu sıralar karar vermekte epey zorlandigim bi konu var.hangisi mantikli goremiyorum.icinde debelendigim icin.
Esim oğretmen.8 yildir doguda bi ilcede calisiyor.bende 5 yildir yim.evlendim buraya geldim.burayi sevdik kaldik.
Sonra esimin ailesi tayin isteyip yakinlara gelmemiz icin epey bi soylendiler.
Bu sene esim ozur grubu atamasinda annesinin durumunu gostererek bulunduklari ilceye tayin istedi.
Acik olmadigi icin ilce emrine verdiler.
Sadece maas karsiligi calisacak.ek ders yada herhangi bir getiri olmayacak.
Orada kiralik evler de 700 800 civari.ve kiralik ev yok.
Burda ise 400 tl veriyoruz.okul evimizin karsisinda.ek ders hafa sonu kursu egzersiz gibi gelirler var.
Ben ev hanimiyim.
Burda komsulugum cevremde var.
Simdi gelelim buranin eksilerine.
Aileme 14 saat,esimin ailesine 7 saat var.
Tayin isticez diye bi esya almadim.esyalarim.kolilerde.firin yataklik dolap ayakkabilik gibi elzem seyleri alamdim.ya gidersk ya ev alirsak diye.bu surecte para biriktirdim.
Cogunlugu altin olmak uzere geri kalani dolarda.
Sorum şu;
Tayini iptal ettirmez oraya gidersek ev almak zorundayim.kiralik ev yok.
Bi ev buldum.225 bin diyor ev sahibi.
142 metrekare.3+1.kileri var.kilerde gomme dolap.ankastresi yapilmis.doğalgazi dosenmis.
5 yada 6 senelik bi ev.heryer parke.
Cift banyo.gomme buyuk bi vestiyeri var.banyoda dolap var.ev oğleden sonra gunes goruyor.altinda firin.karsinda bim.site icinde.oyun parki ve araba parki var.yol ustunde.merkeze giden dolmuslar geciyor onunden.yaninda anaokulu ve ilkokul var.
Simdi geldik mali duruma.en cok bu dusunduruyor beni.
Dolarda 10 bin zarardayiz.
Altinda gecenlerde 140 bin yapiyordu.simdi dustu 135 bin yapiyor.
Ev sahibiyle soyle anlastik.220 bin pesin.5 milyar da maaşta.yani ekim ve kasim aylarinda.
Biz bugun 217 bini toparlamisken altin da dustu biraz.
Kaba hesapla 217 bin ustune 10 binde babam verecek.(evlenirken bana ceyiz almadi.ev alirsan sana 10 bin verecem dedi.)
Tapuda 6 milyar istiyorlar.
Yani 225+6÷231 bin lazim.olacak.
217 bizim+10 babamdan=227 bin oluyor.
Ev sahibine 220 bin verip 5 bini sonra vericez.7 milyar da tapu ve su elektrik dogalgazi ustumuze almaya gidecek.
Sorun şu ki altin bu hesaptan sonrs dustu.iyice ice girdik.2 milyar acik doğdu.altinlar yanimizda degil.kv lerin orda.
Bozdurmaya gidene kadar epey dusecek gibi.
Fakat yarına kadar kararimizi vermemiz gerek.
Ya iptal ettirecez tayini ya da burda kalicaz.
Sizce hangisi mantikli?ne olursa olsun bu evi alip gitmeli miyiz?dolar ve altindaki zarara rağmen.yoksa burda kalıp boyle devam mı edelim?
Lutfen cvp yazin.