Cikolata kisti ile uzun yıllardır uğraşıyorum ilk 18 yaşında olmuştu 3 4 yıla bir surekli tekrarladı. Gecen yıl evlendim hemen cocuk dusunmedigimiz icin doğum kontrol hapı kullandım. Aralık ayında hap kullanmama rağmen adet olmadığım icin doktora gorunduğunde 3 tane - 5 cm 2.5 cm 2.5 cm - kist olduğunu soyledi visanne isimli bir hap verdi. Hapı 1 ay kullandım ama adet olamamak bana buyuk sıkıntı yaptığından bırakmak zorunda kaldım ama yine adet olamadım 2 ay bu şekilde gecti daha sonra gittiğimde kucuk olan kistim biri yok olmuştu.
Ameliyat olmamı onerdiler ama asla sıcak bakmadım cunku daha once 3 kez tedavi olmuştum.(Hemde en son 10+ kusur cmdi) Bebeğin olmaz olursa da zor olur, tup bebek olur anca gibi şeyler soyledi doktorlar hep. Cikolata kistine bağlı olarak ca125 değerim aşırı yuksek cıkıyordu. Beni fakulteye yonlendirdiler rahim filmi icin. Bu arada yine bebek duşunmuyorduk korunuyorduk. Fakultede ki doktor rahim filmine gerek gormedi 3 ay dene olmazsa tedaviye başlarız dedi.
Eşimin daha onceden guvendiği bir aktardan cok bilindik bitkisel takviyeler aldık aşağıya yazacağım. 3. adet doneminde adet olmadığım icin gebelik olduğunu oğrendim. (Adetlerim cok sık oluyordu benim duzene girdiği zaman 2 aylık surec bahsettiğim)
Şu anda cok yeni cok şukur bana hep doktorların umutusuz konuşmalarından hemen olmayacak gibi geliyordu bu yuzden şaşırdım da biraz. Henuz keseyi goremediğimiz icin gebelik kesin değil ama en azından hamile kalabiliyorum bu cok sevindirici.
Ve bu sayede bu hastalıkla uğraşan bircok kişi olduğunu da kk sayesinde oğrenmiş oldum. Ben inanıyorum ki kullandığım takviyeler ise yaradı diğer turlu adet olmakta bile gucluk cekiyordum. Birilerine faydam dokunur belki diye sizi bilgilendirmek istedim. Umarım en kısa surede herkes umut ettiklerine kavuşur

Kullandıklarım
* civanpercemi sıvı ekstresi
* hayıt sıvı ekstresi
* civanpercemli macun