Basit kullanım konusundan başlayalım; Intel atom Z3735F işlemci var, 2 GB DDR3 1333 MHz Samsung RAM var ve 32 GB eMMC var. Kendi klavyesi ile yazı yazarken aynı anda 2 tuşa basınca algılamıyor. Ekran konusunda sizi uzmez .11.6 inc 1366x768 ekranı var, pikseller sayılmıyor, kotu bir panel takılmamış. Kasa plastik ama garip bir dokusu var. Kameraları klasik laptop kamerası, pek bir şey beklenemez. İnternette kullanım konusunda iş gorur nitelikte, uzmez yani, 1080p video oynatabiliyor, zorlarsanız 2K bile oynatıyor. Epey gibi sitelerde yazanın aksine 9000 mAh bataryası var, orijinal adaptoru 5V 2A. Yaklaşık 3.5 veya 4 saate tam dolum yapıyor. Yedek parca konusunda ekranı kırarsanız ağlarsınız cunku parca yok. Benim dokunmatik kırıldı, bunu gorup dokunmatiği dandik demeyin. Kırılması benim hatam, yanlış vida takmam sonucunda ekran catladı ve en sonunda kardeşimin kafasına vurunca iyice catladı. Ek olarak bir sitede dokunmatik bulmuştum, arka kısmına bakmak icin soktuğumde şu an iyice catlak durumda. İc ekran ve dokunmatik satılmıyor, servise 500 TL bırakırsınız ikisi icin. Dokunmatik hassasiyeti gayet guzel, herhangi bir telefondan farkı yok, 10 parmağa kadar algılıyor.
Klavyeyi cıkarıp tablet olarak kullanmak isterseniz bu biraz zor. Ekran buyuk olduğu icin zorlanırsınız ama zevkli olur, ozellikle yazı okurken dik konuma getiriyorsunuz tadından yenmiyor.
Depolama konusunda 32 gercekten az. Windows kuruyorsunuz, size kalıyor 10 GB alan ama tabii şoyle bir şey yaptım ben; Windows'un en eski surumunu kurup guncellediğimde 15-20 GB alan kalıyordu. O şekil uğraşırım diyen varsa yapabilir.
Hafıza kartı desteği var, Bluetooth var, Wi-Fi eh işte, orta seviye cekiyor desem yalan olmaz cunku anten yok. Meraklı olanlar icin ic kısmının resmini bırakıyorum. Normalde alt kısımda 2 tane hoparlor, ortada klavye soket bağlantısı oluyor ama ben bir şey deneyeyim derken Flex'i yırttım, hoparlor az ses veriyor diye cıkardım. Bakır kısım normalde oyle değil, ben oyle yaptım. Batarya da aluminyum bant yok, ben koydum oraya. Cıkarmayı unutunca kaldı orda.
Taşıma konusunda cidden ağır bir alet canta ile taşınır ya da kol altında taşınır.
Şoyle bir sorunu var; herhangi bir Android emulatoru kurduğum zaman Bluetooth ve ses calışmıyor (duzeltmeyi bilen varsa Allah icin yardımcı olsun) Android'i gayet guzel şekilde kullanabiliyorsunuz.
Son olarak bu aletin en mantıklı kullanım alanı 2. laptop olabilir, sabit bir yerde video izlemek icin olabilir, tamirciler icin ideal olabilir.
Giriş cıkışlar gelirsek 1 adet Micro B (OTG destekliyor), 1 adet Micro HDMI, 1 adet hafıza kartı girişi, şarj girişi, 1 adet kulaklık girişi, klavye kısmında ise 1 adet USB 2.0, 1 adet USB 3.0 var.
Sonuc olarak alınır mı derseniz temizini 400 ve 600 arası bulursanız alabilirsiniz. Bundan daha fazlasını haketmiyor. (1500 ve 2000'e satmaya calışanlar var)
Teşekkurler.
İc kısmı: