Super Lig devi Galatasaray transfer doneminde kadrosuna kattığı oyuncularla dikkat cekti.
G.Saray'da transfer bitmiyor! Stoperdeki hedef... 👈🏼
Sarı-kırmızılılar bu donemde Lucas Torreira, Yusuf Demir, Fredrik Midtsjo, Sergio Oliveira, Abdulkerim Bardakcı, Leo Dubois, Mathias Ross, Kazımcan Karataş, Haris Seferovic, Dries Mertens, Juan Mata, Mauro Icardi ve Milot Rashica'yı kadrosuna dahil etti.
Galatasaray'ın bonservis bedeli odemeden Manchester United'dan kadrosuna kattığı Juan Mata, İstanbulspor ile yapılan hazırlık macında sergilediği performansla herkesi kendine adeta hayran bıraktı.
Juan Mata musabaka sonrası yaptığı değerlendirmelerde; "Kariyerimin bu doneminde en ust seviyede mucadele edebileceğim bu tarz bir yere ihtiyacım vardı. Burada şampiyonluklar kazanmak istiyorum.
Lig macında atmosferin inanılmaz olduğunu gormuştum. Bugun de binlerce kişi bizi karşıladı. Taraftarımıza teşekkur etmek istiyorum" dedi.
Sarı-kırmızılılara transfer surecini anlatan Juan Mata, "Transfer cok kısa sure icinde gercekleşti. Turkiye'de bu kadar buyuk bir takımdan teklif geldiğini oğrendikten kısa bir sure sonra goruşmeleri tamamladık.
Erden Bey ile goruştuk. Onun gelmiş olması bu sureci hızlandırdı. Ben de ucağa atlayıp buraya geldim" diye konuştu.
10 numara pozisyonunda gorev yapan İspanyol yıldızın futbolu, teknik direktor Okan Buruk'un planlarında da değişikliğe neden oldu.
OKAN BURUK'TAN MATA FORMULU
Milliyet'in haberine gore; Sarı-kırmızılı teknik adam Okan Buruk, 34 yaşındaki yıldız futbolcunun hazır bir goruntu sergilemesi nedeniyle orta sahada yeni bir kurguya gitme kararı aldı.
Bu şablonun beyni, oyun zekası ve klas pasları ile kalitesini hemen gosteren Mata olacak.
Okan Buruk, hucum oyuncularına yaptığı klas servislerle dikkat ceken İspanyol yıldıza forvet arkasında 10 numara pozisyonunda gorev verecek.
Buruk, Belcikalı yıldız Dries Mertens'i ise daha etkili olacağı bir pozisyona duşunuyor.
ICARDI KULUBEDE
Buna gore henuz tamamen hazır gorunmeyen Mauro Icardi bir sure daha kulubede bekleyecek.
Belcikalı forvet ise en ucta takımın gol ayağı olacak. Mertens'in kanatta oynayabilme kabiliyeti teknik patron Okan Buruk'un elini guclendirirken bu durumda ise Kerem Akturkoğlu ve Yunus Akgun ikilisinden birinden vazgecilecek.
Buruk rakiplere ve milli oyuncuların form durumlarına gore kanatlarda tercihler yapacak.
GALATASARAY HABERİ: Okan Buruk'tan Juan Mata kararı! Icardi'ye buyuk şok
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- GALATASARAY HABERİ: Okan Buruk'tan Juan Mata kararı! Icardi'ye buyuk şok