Nivea’dan Acayip Şikayetciyim!
Ben bi hipermarkette calışıyorum.Tam karşı standımda Nivea var.Sorun onların orda olması deil.orda calışan gorevli kız.Ben ona aşık olduğumu belli etmeme rağmen hic bi tepki alamıyorum.Şikayetim şu:Nivea ya bu standı kaldırsın yada bu kızla tanışmamı sağlasın.
İlgililerden yardım bekliyor.
Rumuz:afacandeniss

Benle Sevgilime Komlo Kurmuşlar
"Kızım sen yeni kuşaksın masum ve yumuşaksın Kovadan sana koca olmaz cunku sen başaksın"
Şimdi ben Kova burcu'yum sevgilimde Başak burcu ne şimdi biz ayrılalım mı? Hem bu yıldız isimli sakız'dan baska fal cıkmıyor mu,onları niye radyo ve televizyonlarda yayınlamıyorlar.
Benim şikayetim niye hep aynı reklamın radyo ve tv'de gosterilmesi olacak;bu reklamı gorunce yada duyunca acaba diyorum; ozellikle mi yayınlanıyor.Yani bir komplo teorisi olabilir mi? Butun Başak ve Kova burcunda olanları ayırmak mı istiyorlar yoksa, hem toplam 12 burc var onlarla ilgili şoyle guzel şeylerin olacağını haber veren reklamlar yayınlasalar bence daha iyi olur kanaatindeyim. Teşekkurler

Mahmut Bakkaliye Ltd. Şti
Bizim bakkal ( Mahmut abi), hep gulumser. O gulucuğun altında mutlaka yatan şeyler :
-Hep dolaylı yollardan kazanc peşinde.
-Hep kazık atma ve durup dururken borclu cıkarmalar
-Hep gulumser
-Cok sevimlidir
-Kafasının orta yeri boş, o kısmı hep sahtekarlk duşunduğu icin orada sac yoktur. )
-İnanırmısınız arkadaşlar bizim orda en cok muşterisi olan bakkal o
Ben bu duruma naapiyim..
Kazık yemeğe alıştık.. Mahmut Bakkaliye ltd. Şti var olsun şikayet var kral olsun.. Byyyy

Şikayetini Yazıp Sinirlenmek İstemeyen Şikayetcimiz
23.07.2004 tarihinde Konya'da bulunan Yapıcı İş Merkezi'nin koşesindeki İdeal kart standından başvuru yapmak istedik. Fakat yaptığımıza yapacağımıza pişman olduk. Boyle bir terbiyesizlik gormedim ben. Bu şikayeti yazarken bile hala sinirlerim altust olmuş durumda, bir turlu duzelmedi. Sorunu acıklamayacağım. Ancak lutfedip bir Dışbank yetkilisi tarafından aranırsam kendisine sorunu aktarırım. Umarım Dışbank'taki butun calışanlar boyle değildir.
Uzun uzun yazıp, daha da sinirlenmek istemiyorum cunku.

Bu Modem Kufrediyor
Yaşanmış bu olayı şikayetcimiz Gokhan Olgun gondermiştir.Teşekkurler...
bilgisayar firmasına muşteri giriyor ve gorevli ile dialog şoyle gelişiyor:
Gorevli : Buyurun efendim, nasıl yardımcı olabilirim?
Muşteri : Dun aldığım modem arızalı cıktı. Paramı istiyorum.
Gorevli : Peki arızası nedir? Telafi edelim.
Muşteri : Bu modem kufrediyor.
Gorevli :
Muşteri : Dava bile edebilirim.
Gorevli : Nasıl yani
Muşteri : Nasıl olacak. bağlanıyorum, basbaya ana avrad kufrediyor.
Gorevli : Olamaz efendim
Muşteri : Oluyo!!! (iyice kızmış)
Gorevli : Ama bu cihazın teybi hoparloru filan yok.
Muşteri : Oluyo diyosam oluyo işte
Bu şekilde yaklaşık 10 dk. devam eden hararetli konuşma sonunda, iyice bağlantı-kullanım detaylarına filan inen gorevli, sonunda 0 8222 XXX XX XX diye girmesi gereken bağlantı ayarlarında, vatandaşın 0 822 bolumunu yazmadığı, dolayısıyla alan numarasından sonraki numaranın isabet ettiği şanssız bir sabit telefon kullanıcısını butun gece arayıp elektronik seslerle canından bezdirerek kufur ettirdiği; kufrunde doğal olarak bilgisayarın hoparlorunden geldiği ortaya cıkıyor.

THY Danışma
THY Danışma hattını arayan bazı vatandaşlarla, gorevliler, hostesler arasında gecen diyaloglar THY calışanları tarafından derlenmiştir.
Yolcu:
— İyi gunler hanımefendi, bir sorum olacaktı.
— Tabii buyurun.
— THY ticketing bolumunde calışanların maaşı ne kadar?

THY:
— İyi gunler, danışma?
— Bugun nereden bilet alabiliriz?
— Sadece Taksim ve havalimanı acık bugun.
— Anladım. Taksim'deki havalimanının telefonunu alabilir miyim?

Yolcu:
— Semiha Yankı Havalimanı'nın telefonunu alabilir miyim? (Sabiha Gokcen denilmek isteniyor.)

Yolcu:
— Diyarbakır’a yer var mı acaba?
— Maalesef yok efendim?
— O zaman beni yedek kulubesine yazar mısınız?

Yolcu:
— İyi gunler ic hatlar.
— Bant kaydı mısınız, yoksa gercek mi?
— Gerceğim hanımefendi
— İyi o zaman, iyi gunler.

Yolcu:
— İstanbul’a son ucak kacta?
— Nereden?
— Buradan.
— Nereden arıyorsunuz?
— Şehir icinden.
— Nereden?
— Erzurum’dan.

THY:
— Ne kadar kalacaksınız Almanya'da?
— Neden soruyorsunuz?
— Ona gore bilet keseceğim.
— Olsun ben ucakta kalmayacağım ki otelde kalacağım.
— Bizans Class'a rezervasyon istiyorum.

(Adana ucağında yolcu karşılayan hostes koltuğunu bulamayan yolcuya sorar)
— Hangi numarada oturuyorsunuz beyefendi?
— Sanayi Mahallesi No: 14.

Yolcu:
— Diyarbakır kac para?
— 58 milyon 500 bin, indirim belgeniz varsa 32 milyon.
— İndirim belgesi kac para?

Yolcu:
— Trabzon'dan İstanbul'a kac saat acaba?
— Beklemeye alan gorevli 'Bir saniye efendim...'
— Sağolun iyi akşamlar.

Yolcu:
— Kars'a yer var mı?
— Maalesef yok efendim.
— Arada bir yerde falan yok mu, askeriz de.
— İndirim belgeniz var mı?
— Var komutanım.

Diyarbakır'dan arayan yolcu:
— İyi gunler abi, ben İstanbul'a ucacağım da, pasaport lazım mıydı!

THY:
— Yolcunun adı lutfen.
— Duygu. Ama yolcu benim ve erkeğim!

THY:
— Ucak akşam beşte efendim.
— Doksan beşte mi, cok gec yahu.

Yolcu:
— İyi akşamlar, Lufthansa'nın ucağı indi mi?
— Onların ucağını biz goremiyoruz .
— Nasıl goremezsiniz, orası THY değil mi?

Yolcu:
— İyi akşamlar, Ağrı'ya yer var mı?
— Yer yok, dolu efendim.
— Acil gitmem lazım, firardayım da.
Kuşkucu bir bayan:
— Affedersiniz eşim Londra'ya ucuyor, yanındaki arkadaşının adı dilimin ucunda ama hatırlayamıyorum, siz bir bakıp soyler misiniz bilgisayardan?
— Yolcu hakkında bilgi veremeyiz efendim.
— Şey, bari yanındakinin bay mı bayan mı olduğunu soyleseniz, benim icin cok onemli.

Terminalde yolcuyu ucağa goturen otobusu goren Trabzon yolcusu,
— 'Ula, ben ucak parası verdim, otobusle gitmem!

Şebeke Arıyor
Telefonların ekranlarında şebeke sinyallerine ulaşılamadığı zaman "şebeke arıyor" şeklinde bir yazıyla şu anda servis sağlayıcısının kapsama alanınıda olmadığını belirtir.İşte bu durumla ilk kez karşılaşan birisi telefonunun uzerinde şebeke arıyor yazısını gorunce ilgili servis sağlayıcı firmanın muşteri hizmetlerini arayarak "kardeşim beni niye arıyorsunuz" diye sormuş.

Gelen Şikayetlerin İmla Hatası İle Uğraşıyoruz.Ama Anlatım Hatası Olunca…
Şikayetcimizin gonderdiği şikayeti hic değiştirmeden yayınlıyoruz.Şikayetcimizden biz şikayetciyiz.
"Aycanlar şirketinden geldiklerini soyleyen bir bayan iki bay 25 11 2002tarihinde kavakpınar mah. gulyalı cad. sulun sok gelip ciğaz tanıtımı icin eşimi kandoırarak su arıtıcısı veren yalan soyleyerek eşimi kandıran 10 peşin gerisi 15.15son taksiti 20miye senet imzalatan şirketten geldiğini soyleyen say .Murat ret şahıslı biri eşim ben eşimsiz hic birşey almam dediğinde murat bey demişki eşiniz razı olmazsa şayet aldığınız urunu geri getirerek verdiğiniz para karşılığında alış veriş yapabilirsiniz diye eşimi kandırarak senedi imzalatmışlar birde bizim mağazamız pendik şifa hastanesinin karşısında demiş yalan o adreste boyle bir firma yok ayrıca verdikleri urunun servis adresleri yok buresmen sahtekarlık .dolandırıcılık uckağıtcılıktır eve geldiğimde telefon ettiğimde ben dedimki murat beyle goruşebilirmiyim benimle goruşmedi ayrıca arıtıcı bozuldu zaman servis cağırmak yerine arıtıcıyı ayaklarına goturmemizi soylediler bu parayı odemek idtemiyorum ama imzalatılmş senet olduğundan mecburum ama bir yolu varsa bana yardımcı olusanınız sevinirim ben kendim icin uğraşmıyorum aynı şekilde bir olay garibanların başına gelmeden boyle pislikleri temizlemek gerekiyor bu konu hakkında bana yardımcı olursanız eğer veya biryol gosterirseniz sevinirim. İş Tel: 0216 ...................veya........... sizlerden haber bekliyorum teşekkur eder saygı ve sevgilerimi iletirim"

Kullanma Talimatları
Bunlar ceşitli urunlerin uzerindeki kullanma talimatlarından alınmış cumleler ve espri olsun diye değil, ciddi ciddi yazılmış..
1-Sac kurutma makinesinin uzerindeki talimat:
"Uyurken kullanmayın"..

2-Kızarmış patates torbasının uzerinde:
"Kazanan siz olabilirsiniz.

3-Ustelik, satın almanız da şart değil..
Ayrıntılı bilgi torbanın icinde"..

4-Dial sabunlarının kutusunda:
"Kullanım sekli: Normal sabun gibi"..

5-Donmuş yemek kutusunda:
"Oneri: Buzunu cozun"..

6-Otellerde verilen duş başlığının kutusunda
"İcine bir tek bas sığar."

7-Hazır Tiramisu tatlısının kutusunda:
"Altust etmeyin." (Uyarı kutunun dibinde, tatlının altında yazılı)

8-Marks & Spencer'e ait bir puding kutusunda:
"Ateşin uzerine koyarsanız ısınır."

9-Bir uyku ilacının uzerinde..
"Uyuklamaya sebep olabilir."

10-Rowenta utu kutusunda:
"Giysilerinizi uzerinizde utulemeyin"..

11-İngiltere'nin unlu eczane zinciri Boots'un cocuklar icin hazırladığı
oksuruk şurubu kutusunda:
"İcince Araba kullanmayın"..

12-Cin mali Noel ağacı ışıklı suslemelerinde:
"Sadece iceride ve dışarıda kullanılabilir"..

13-Japon malı mutfak robotunun uzerinde:
"Başka amacla kullanılmaz."

14-Fındık paketinin uzerinde:
"Dikkat: İcinde fındık var."

15-Amerikan Airlines Şirketi'ne ait fıstık paketinin uzerinde:
"Talimat: Paketi acın, fıstıkları yiyin."

16-Bir elektrikli testerenin uzerinde:
"Calışırken elinizle durdurmaya teşebbus etmeyiniz

Duvarlarıma Karışma Babaaaaa....
Gecen hafta babamla kavga ettim.Nedeni ,Eminem dinlemem ve duvarlarıma poster yapıştırmam.Bir de durmadan radyo dinleyip ders calışmıyormuşum. Halbuki derslerime cok calışıyorum.onlar benden cok şey istiyorlar.Beni anlamıyorlar.Ben Eminem'e aşığım.Bıktım artık olmek istiyorum!

He-Man'imi İstiyorum!
Herkesin ya kaybettiği, ya kırdığı, ya da caldırdığı bir Oyuncağı vardır. O kadar cok sevmiştir ki o oyuncağını buyuyunce bile arar durur. Bulursa cok şanslıdır. Ama bulamazsa icinde kalır. İşte benim en sevdiğim oyuncağım He-man'di. Yıllar evvel yazlıkta koltuğun uzerine bırakmıştım. Aşağıya indiğimde yoktu. Mutlaka bir cocuk iceri girip calmıştı He-man oyuncağımı... Cunku aradık aradık, bulamadık. Cok ağlamıştım. Bu olayın uzerinden tam 10 yıl gecti. Hala He-man'in aynısından ararım. 9 yıl evvel annemle babam He-man'e benzer bir oyuncak almışlardı ama onun yerini tutmadı. Cunku ben aynısını istiyordum. Buradan He-man'imi calan cocuğu (gerci artık buyumuştur) kınıyorum. Ayrıca He-man'i ureten firmanın tekrardan He-man'i piyasaya aynı şekilde surmesini talep ediyorum. Emin olun, onu ilk alan ben olacağım.

Vanilyalı Dondurma Aldığımda Otomobilimi Calıştıramıyorum
General Motors şirketinin Pontiac marka otomobil departmanına gelen bir şikayet mektubu şu satırlardan oluşuyordu:

"Her akşam yemekten sonra ailecek dondurma yeme alışkanlığına sahibiz. Fakat bir cok dondurma ceşidi olduğu icin her yemekten sonra ne ceşit dondurma yiyeceğimize hep karar veririz. Ben de markete gider alırım. Gecen ay otomobilimi değiştirip yeni bir pontiac aldım ve o gunden beri markete gidip gelmek benim icin sorun olmaya başladı. Cunku ne zaman vanilyalı dondurma alsam market cıkışında otomobilimi calıştıramıyorum. Fakat başka ceşit bir dondurma aldığımda arabam gayet guzel calışıyor. Bu sorun size cok sacma bile gelse, benim cok ciddi olduğumu bilmenizi isterim. Vanilyalı dondurma aldığımda arabam calışmazken, neden başka dondurma aldığımda arabam calışıyor?"

Kolaylıkla buruşturulup atılacak bir şikayet mektubu gibi gorunuyor, değil mi? Oyle de olabilirdi. General Motors yetkilileri bu şikayet mektubunu bir kenara atabilirdi, muşterinin sorusuda sonsuza dek yanıtsız kalabilirdi. Ancak General Motors şirketi olayı araştırması icin bir muhendisi gorevlendirdi.

Muhendis, nezih bir muhitte oturan, iyi eğitim almış Pontiac sahibiyle karşılaşınca biraz şaşırmıştı, boyle bir konuda dalga gececek birine benzemiyordu. Akşam yemekten sonra yapılan dondurma alışverişine birlikte cıktılar. Vanilyalı dondurma alıp geri donduklerinde, gercekten de otomobil calışmıyordu. Ertesi akşam cikolatalı dondurma aldılar ve araba calıştı. Ucuncu akşam sıra cilekli dondurmadaydı ve araba yine calışıyordu. Son deneme turunda vanilyalı dondurma alındı ve maalesef araba yine calışmadı.

General Motors yetkilisi şaşkındı. Bir muhendis olarak, arabanın vanilyalı dondurmaya alerjisi olduğunu duşunmek pek akıllıca gelmiyordu. Bunun uzerine ziyaretlerine bir sure daha devam etti. Olayın gunun hangi saatinde olduğunu, hangi tip benzin kullanıldığını, gidip gelme suresini ve daha pek cok ayrıntıyı incledi. Kısa bir sure icinde de ilk ipucunu elde etti. Vanilyalı dondurma almak diğer ceşitlere oranla cok daha kısa suruyordu. Cunku en cok aranılan urun olan vanilyalı dondurma marketin hemen girişindeki dolapta satılıyordu. Diğer dondurma ceşitleri ise marketin en arka kısmında kurulu bir tezgahtan seciliyordu. Herhangi değişik bir ceşidi almak bu yuzden cok daha uzun suruyordu. Şimdi muhendisin karşı karşıya kaldığı soru şuydu? Otomobil neden daha kısa sure icinde geri donunce calışmıyordu? Zaman faktoru işin icine girince muhendis sorunun cevabını bulmakta zorlanmadı. Sorun, motor soğuduğunda devreye giren buhar kilidinden kaynaklanıyordu. Bu kilit, normal şartlarda motor durduktan hemen sonra devreye girip calışıyordu ve cikolatalı yada cilekli dondurma alana dek gecen sure, motorun tekrar calışması icin yeterli soğumaya imkan tanıyordu. Vanilyalı dondurma gecelerinde ise sure cok kısa olduğu icin motor soğuyacak vakit bulamıyor ve buhar kilidi devreye girmiyordu.

Bu oykuden de anlaşılacağı gibi, komik hatta asılsız gibi gorunen bir muşteri şikayeti bir şirketin urun geliştirmesinde kullanabileceği değerli bir veri haline donuşebiliyor. Muşteri şikayetlerinin değerlendirildiği zamanlarda bir kurum icin hediye niteliği taşıdığı bilinir. Bu gercek oyku, garip bile olsa muşteri sorunlarının ve şikayetlerinin urun ve hizmet geliştirmeye olan katkısının onemini gosteriyor.

Babam Kuşumu İstemiyo
Ben bi tane kuş istiyodum...En sonunda bitane muhabbet kuşu aldım.Ama var ya boyleee bir kuş olmaz.Başka ne diyim.Dakika başı otuyo milletin kafasını utuluyo babamda eve gelince kuşu doğru başka bi odaya goturuyo.Banada diyo satalım bu kuşu herkesi rahatsız ediyo diyor.Bende kuşumu cok seviyorum.Adıda uslu.Ama o kadar uslu değil babamın kuşu satmasından şikayetciyim.

Ahhh İlhan Mansız Ahhhh
Bende tipik tum Turk kızları gibi İhan Mansız'a aşığım.Ama beni diğer kızlardan ayıran fark ona daha onceden de bi takım şeyler hissetmem .Yani ta 1998 lerde o Samsunspor'da top koştururken bile ben coktan ona abayı yakmıştım.Ama gelin gorun ki adam bi Senegale gol attı.Dunya kupasında 3. olmamızda buyuk rol oynadı.Hemen hemen butun kızlar bu adama carpıldı.
Ben kıskancımdır arkadaş hoşlanmam benim sevdiğim adamı bir başkasının sevmesinden.Ama ne kadar bağırırsam bağırıyım bu iş boyle surup gidecek .Nedeni cok basit.O bir topcu dahası cok unlu ve capkın bi topcu dahasıııı beni tanımıyo bileee işte bu sebeplerden doleyı İlhan Mansız'dan şikayetciyim.Beni bu hale soktuğu ve platonik aşık ettiği icin

Su Isıtıcını Isıtma
Istanbul'daki bir musteri de kettle'inin (su kaynatıcı) eridiği sikÂyeti ile servise basvurmuş. Kettle'in elektrik ile calıstığını bilmeyen musterinin ocağının uzerine su ısıtıcının koyarak suyu ısıtmaya calıştığı anlaşılmış. Ocaktaki ateşin erittigi kettle'in yenisi ile degistirilmesinde musteri cok ısrarcı olmus. Istanbul'daki baska bir musteri de elektrikli karıştırıcıyı tencerenin icinden cikarmadan yemek pisirmis. Alet eriyince de sikayetci olmus.

Buzdolabında Mum
Diyarbakır'da ise buzdolabının icini aydınlatan ışığı yetersiz bulan bir vatandaş, icine birkac mum yerlestirerek kendince sorunu cozmus. Ancak mum buzdolabının tavan kısmını yakınca urunden sikÂyetci olmayı ihmal etmemis.

Bulaşık Makinesi Ne İşe Yarar?
Servis elemanlari Turkiye'nin dort bir yanından gelen "Bulaşık makinem tabakları, bardakları ciziyor ya da su boşaltmıyor" şikÂyetlerini incelemek icin gittikleri evlerde musterilerin ıspanak,lahana gibi yıkanmasi zor sebzeleri bulaşık makinesinde yıkadıklarını, hatta salca yapmak icin domatesleri bulaşık makinesinde yumuşatanlar olduğunu gorunce şoke olmuşlar. Sebzelerdeki kumun, su cıkış borularını tıkadığı ya da makinenin icinde kalarak bulaşıkları cizdiği, bunun da arızaya yol actığı ortaya cıkmış.

İceriye Girmiyor
Bir IBM muşterisi:" İlk disketi surdum. İkincisini surerken cok zorlandım. Ucuncusu asla iceri girmiyor."

Diskler
Disklerinin hatalı olduğunu savunan muşteriye "diskleri satıcıya yollayin" denmiş. Satıcının eline gecen mektuptan disklerin fotokopileri cıkmış.

ALINTIDIR...!