Bugun bir bebek mevludune katıldım.
Aynı koylu senelerdir aile dostumuz olan bir aile var. Uzaktan akrabayız da. Bu ailenin benim yaşlarında erkek cocuğu var. Onceden kucuklukten beri o cocukla arkadaştık. Ergenligimiz her şeyimiz bir gecti. O askere gitmeden once malesef ki duygusallik yasadik cok kisa surdu. Sonra pişman olduk. Eski dostluğu yakalayamadik. Araya sogukluk girdi o benden once evlendi. Simdi de cocuğu bile oldu. Kisaca anlattim burayi.
Bugun bu cocuk dedigim koca adam tabi suan annesi aradi. Fatma teyze. Mevlid yapicam illa gelin dedi. Benide cok sever hep. Goruşuruz surekli. Bastan is uydurdum gitmemek icin darilirim bende sana gelmem deyince esimle ugrariz dedim. Anneni kayinvalideni de al gel aricam anneni de dedi.
Neyse biz annem ben esim kayinvalidem gittik.

Kapıda benim bu eski arkadasim kardesiyle bekliyordu. Apartmanin garaj kismi vardi alt tarafi erkekler icin ayırmıslar. Esim ben hic yukarı cikmiyim dedi garaja erkeklerin yanina girdi. Bizde mecbur kapida el sıkıştik bu cocukla. Yukarda bu cocuk dedigim adamin karısıyla goruscektim tam cocuk mama yapcam dedi iceri gitti.

Sonra hediyesini vermeye gittim cocuk odasına. Cocugu odadan cikarmadi kucuk diye. Kapi acıktı ben tam kapiyi acicam ayy emzircem kapatin kapiyi dedi arkadasi vardi kiz kapativerdi suratıma. Bende fatma teyzeye verdim hediyeyi. Yemek dagitmaya baslayalim dediler yardim edeyim dedim mutfaga dogru kalktim elimden tuttu otur otur sen elin degmesin dedi. Guldu yorulma yani dedi.
Yani boyle boyle istenmedigimi anladım. Bu kadin esiyle onceden arkadas oldugumuzu bilmiyordu saniyordum ama emin degilim biliyor da olabilir.

Pilav vs yedik hocayi dinledik caya kalin dediler esime mesaj attım gidelim diye oda sıkılmış asagida gidelim dedi. Cikarken hic gormedim bile bu eski arkadaşı.

Annemler sordu neyin var diye soylemedim. Ama cok moralim bozuldu. Hem bana onca insanın icinde ayip etti hemde kendimi kotu hissettirdi. Sadece icimi dokmek istedim.