Arkadaşlar merhaba. Şu aralar işsizlik biliyorum bircok insanın sıkıntısı.
Ben de işsizdim şimdiye kadar memurluk icin mğlakata girdim olumlu gecti, bi sorun cıkmazsa ben memur olacağım sonunda. Geriye erkek arkadaşım kaldı, o 25 ben 26 yaşındayım bu arada. O da 2 unv mezunu ama 2 bolumunden de atama yok, ozel sektorde asgari ucretten fazla ucret veren yok. İstanbulda o ucretler ile gecinmek cok zor.
Asıl sorunum da şu erkek arkadaşım cocukluğundan beri oyle ya da boyle calışıyor hep calışmış liseye giderken de sınava hazırlanırken de unv okurken de hep hem calıştı hem okudu. Tamam bu guzel bir şey ona lafım yok. Ama artık kpss calışması lazım kendi bolumunde alım olmasa bile merkezi atamalar icin. Adliye, kyk, ptt, banka gibi alımlar icin kpss ye calışması lazım onların sınavlarına calışması lazım. Ama bunları kazanabilmek icin ciddi emekler gerekiyor sizde biliyorsunuz.
Bari bu sene bir yerde calışma, dershaneye falan git ya da evde calış emek ver kpss ya da diğer alımların sınavları icin elinden geleni yap artık hayatın icin emek ver dedim. Hayır calışmam lazım diyor. Bazen annesiyle bazen babasıyla calışıyor ama sabah başlıyor akşama kadar gec saatlere kadar surekli işi var surekli calışıyor, kpss ye de calışırım dşyor ama cok yorgun oluyor oyle 1 saat calışmayla kimse bir yere varamaz ki.
Bu gune kadar zaten kendi hayatına bakmadın sınava hazırlanırken calışmayıp sadece ders calışsaydı daha iyi bolumlere gidebilirdi. Gecmiş gecti bari şimdiye bak diyorum. Bildiğim kadarıyla ve onun soylemlerine gore gayet maddi durumları kotu değil anneside babasıda calışıyor 3ten fazla daireleri var, 2 kardeşler zaten. Sabah 8den akşam 8 9 a kadar kimi zaman calışıyor ama sadece harclık alıyor belli bir maaşta almıyor. Bari Bu sene sadece kendi hayatın icin cabala diyorum olmaz ki dşyor.
Arkadaşlar ben mi yanlış duşunuyorum, benim ailem 30 yaşındaki abime bile diyor ki calışma seni dershaneye yazdıralım sadece dersini calış kalıcı guzel bir işin olsun hayatını kurtar diyor. Hepinizin ailesi oyle değil mi? Neden onun ailesi bunu duşunmuyor. Bu cocuk ne olcsk hep oyle mi kalcak Bi anneyle Bi babayla mı calışcak demiyorlar mı? Bizi de herkes biliyor aileler tanışıyor. Daha once ikimizin de iyi bir işini olmasını bekliyorduk şimdi benim oldu, artık ailem de soylenmeye başlayacak. İnsanlar mı cok rahat anlamıyorum. Belki kendi ailelerindekiler o şekilde evleniyor dur onlarda normal bir durumdur o şekilde calışarak evlenmek normal geliyordur. Ama o eski donemde kaldı. Gecim o kadar zor iken her şey garanti altında olmadan evlenmek imkansız. Ailelerinde okuyan oranı duşuk yani kucukler okuyor ama 30nyaş ustu hep ticaret, dukkan, inşaat vs gibi işler ile uğraşıyor, o yuzden mi eğitime sınava onem vermiyorlar anlamış değilim. Benim ailemin yıllardır dilinde tuy bitti okuyun demekten atanın demekten. Gerekirse ac kalırlar yine de siz ders calışın yeterli hayatınızı kurun derler.
Cok uzun oldu kusura bakmayın, ne yapmam lazım? Aynı durumda olan var mı? Bu arada erkek arkadaşım tembel vs değil bahsettiğim gibi hep calışmış yine calışır, ama ben istiyorum ki biraz kendi icin, cabalasın da iyi bir iş i olsun. Ders konusunda da cok zeki ve başarılı o yuzden emek verirse cok cok iyi yerlere gelebilecek biri iken boyle heba olması da zoruma gidiyor acıkcası. Aynı durumları yaşayanlar var mı nasıl bir yol izlediniz mutlu sonlar yaşadınız mı? Cevap verenlere şimdiden teşekkur ederim