Arkadaşlar bu konularla ilgili hicbir bilgim bu yuzden yardımcı olursanız sevinirim.
Eşimin abisinin dukkanının vergi borcu vs baya birikmiş, odeyemediği icin artık gitgide miktar artıyor. Şoyle bir cozum buldular. Eşimin anne babasının bir evi var. Miras olarak bırakacaklar eşim ve abisine. Şu an yaklaşık 400 bin civarı. Abisi de eğer eşim 150-200 bin lira kredi cekerse o sayede borcunu kapatabilecek ve mirastan payını almayacak, ev direk eşimin uzerine gececek. Eşim gecen yıl oğretmen olarak atandı. Abisinin uzerimizde emeği cok, gerek sınava hazırlanırken gerek de duğunumuzde cok yardımı dokundu. Zaten bizim de yaklaşık 20 bin borcumuz vardı abisine. Ben de hayır demedim bu işe.
4-5 ay once eşimin kuzeni kredi cekerken eşim kefil olmuştu, miktar 40 bin.şu an oduyor, 3 yıl sonra bitecek.
Bu kredi kefil işlerinden hic anlamıyorum. Acıkcası ne icin kim icin olursa olsun riskli geliyor bana. Cok uzattım, sizce eşim bu krediyi cekmek isterken şu an başka bir kredi icin kefil olması durumu etkiler mi?