Guncelleme sayfa 13: nişanlım mesaj attı

1 ay once nişanlandım. Nişanlım uzun bir suredir işsizdi. Birikimi de yoktu. Nişandan kısa bir sure once iş buldu. Babasının kredi kartını kullanarak nişan yaptı şu an nişan borcunu karta oduyor. Bir de daha once halasının eşinden dolar uzerinden borc alarak bedelli askerlik yapmış. henuz onu bile odememiş işi olmadığı icin.

Lutfen madem birikimi yoktu, borcu vardı neden nişan yaptınız demeyin cunku konu bu değil. Duğune daha 9 ay var ve ben sevdiğim icin bircok şeyi sorun etmedim. Mesela masraf olmasın diye nişan alışverişine dahi gitmedim. İstesem yapılırdı ama zorlamak istemedim. Şimdi duşunuyorum da onların da işine gelmiş. Hic demediler olur mu oyle şey alışveriş yapılacak diye. Oysaki bohca istemediğim halde getirdiler adettir diye. Alışveriş de adettir ama yapılmadı.

Neyse asıl konuya gelirsek dun şoyle bir konuşma oldu aramızda. Ev nerde olacak ne yapacağız nasıl olacak vs. Ben kendi evimiz olsun istiyorum dedim. Kredi cekip oderiz kira odeyeceğimize. O da peşinatsız kredi cekersek geri odemesi cok olur dedi. Ben de kendi evime eşya almak istiyorum dedim. Duğunden sonra ne borcumuz olacak onumuzu bi gorelim ona gore bakalım dedi. Duğunde takılanları da peşinat yapmak istemiyorum dedi. İnsanlar duğunde takılanı aldığı gibi eve yatırıyor. Oyle olacağına bunu bir iş icin sermaye olarak kullansalar ev araba daha kolay alınır dedi. Bana da mantıklı geliyor zaten hep istiyordum kendi işimizi yapmayı. Buraya kadar tamam. Sorun şu ki kardeşiyle ortak iş yapmak istiyor ve iş kardeşinin uzerine olacak. Hazırda teyzelerinin devam eden bir işi var geliri iyiymiş. Onu devralacaklar ama nakitleri yok şu an. Muhtemelen duğunden gelecek takılara guveniyorlar. Bu duşunce beni cok rahatsız ediyor.

Sonra ben dedim ki yakınınla ortak iş yapmak zaten riskli. Hele bir de onun uzerine olacaksa ben cok rahatsız olurum bu durumdan. Kendi abim bile olsa istemem ki o da biliyor bunu. Benim de daha once abimle boyle bir konu olmuştu kendi abimle bile iş yapmak istememiştim. sonra tartışmaya başladık. Eğer ortaklık bir kişinin uzerine olacaksa takıları vermeyi kabul etmeyeceğimi soyledim. Takılara guvenerek yola cıkmadım kredi cekerim dedi. Ben duğunden once ev istiyorum diye direttim. Bunu sinirden yaptım aslında. Dedi ki o zaman kredi cekeriz sen odemeye başlarsın ben duğun borcunu bitirene kadar. Normalde calışmana karışamam senin tercihin ama ben sana gore hesap yapmıyorum diyen insan takılar konu olunca krediyi benim uzerime yıktı bir anda. Evi gecindirip kredi odeyebileceğim kadar cekerim senin maaşına gore hesap yapmam o senin emeğin diyen insanın boyle soylemesi de ne bileyim demek ki atıp tutuyormuş. Bunu tabi ki sorun etmezdim senin benim yok birlikte yaşayacağımız ev icin ikimiz de caba gostereceğiz. Ama bu şekilde soylemesi sinirlerimi daha da bozdu. Tartışmak istemiyorum uyuyacağım dedi sinir oldum hep boyle yapıyor cunku. Bir şey demedim bir sure sonra aradı. Kus uyumayalım diye aramış guya. Sinirliydim acmadım. Biraz da kendi kendimi kurdum herhalde.

Konunun başında anlattıklarım alakasız gibi ama başından beri maddi konular bu şekilde ilerledi. Tum gece bunları da duşundukce sinirlendim ve mesaj attım. Ev ile araba olmadan evlenmeyi duşunmuyorum dedim. Demek ki atıp tutuyordun belki de hicbir zaman ev alamayacağız dedim. Ki boyle duşunuyorum gercekten de. Duğune kadar alırız alırız diye oyalıyor sanki. Duğunden sonra da takılar ortak işe gidecek. Oyle kalacağız ortada.

Ben hic kirada yaşamadım doğduğum gunden beri de arabamız var aksini duşunemiyorum bu şartlar oturmadan da evlenmeyeceğim dedim. Bunu onceden duşunseydin diyenler olabilir. Evet duşundum ama niyete baktım bu zamana kadar karşımda cabalayan bir insan vardı. Bazı şeyleri sorun etmedim. Yine etmezdim ben zaten goze almıştım. Konuşulanlar ve arka planda duşunulenler midemi bulandırdığı icin bu tepkiyi verdim.

O da o zaman kendine zengin birini bul dedi. Benim durumum ortada dedi. Bu saatten sonra da bana bir şey soyleme aileler konuşsun nişanı falan bozmayı duşunuyorsan onlar halletsin konuşmak istemiyorum dedi. O kadar moralim bozuldu ki.

Lutfen taşlamadan laf sokmadan bana goremediğim şeyleri gosterir misiniz? Dışardan bakınca anlaşılır bazı şeyler. Ben şu an kendi olayıma dışardan bakamıyorum?

Nerde hata yapıyorum?

Ustelik zengin birini bul nişanı da atacaksan at demesini de hazmedemiyorum. Hemen aileleri karıştırmak istemediğim icin anlatmadım aileme. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Guncelleme: yine okuduğunu anlamadan yorum yapmak icin yapanlar olmuş. Uzerine basa basa derdimin ev arabadan ziyade farklı şeyler olduğunu soyledim oysaki. Bu tarz yorumlara cevap vermeyeceğim.

Guncelleme: sayfa:8