Merhaba bayanlar. 30 yaşındayım ve bekarım. Yaklaşık 6 aydır adet duzensizliği yaşıyordum. Bu sebeple doktora gitti. Ultrasonda bir sorun gormedi ancak hormon tahlili istedi. Adetimin 4. gunu yapılan tahlil sonuclarımda fsh:20.85 LH:8,77 cıktı. Doktorum sonuclara gore erken menepoz olabileceğini ancak ozel bi hastanede tahlileri tekrardan yaptırmamı soyledi. Yanlışlık olma ihtimaline karşı. Ben de Bursada kadın hastalıkları ve doğum uzerine faaliyet gosteren ozel bi hastaneye gittim. Orda da doktorum ultrasonda sorun goremedi ve adetimin 3. gununde tekrar hormon tahlili istedi. Bu sonuclarda da FSH:19,06 LH:6,56 Estradoil 16,78 cıktı. Sonuclara bakan doktorum erken menepoz yoluna girmişsin ama bu surec ne kadar surer bilemem dedi, herhangi bir tedavi ilac vs vermedi. Hatta ilgilenmedi diyebilirim. Sıcak basması vs gunluk yaşantımı etkilemeye başlarsa o zaman ilac verebilirmiş. Caresiz oylece kalakaldım. Başka careler aramaya yoneldim. İnternette hep araştırdım ve yine bu sayfada hayıt tohumu cayından fayda gorenlerle ilgili yazılar okudum. Ben de her akşam bir cay kaşığı hayıt tohumunu havanda doverek kaynatıp 15 dk bekledikten sonra duzenli bi şekilde icmeye başladım. 1 ay sonra devlet hastanesinde tekrar tahlil yaptırdım ve sonuclarım FSH:2,53 LH:1,80 Estradoil:221

)) Doktorum şaşırdı tabi ancak hayıt tohumu cayının yumurtalıkları duzenleyici ve artırıcı etkisi olduğunu, ancak tıbbi bir dayanağı olmadığından oneremediklerini soyledi ve kure 6 ay devam etmemi soyledi. Benim gibi sıkıntısı olan tum bayanlara tavsiyemdir. Ben bu sayfada gorup şifa bulduğum icin inşallah bu yazımı goren birilerine faydam dokunur