Durumu kısaca ozetleyecek olursak, kayınvalidemle baya yakın oturuyoruz, annemle de 15 dakikalık mesafedeyim. Kayınvalidem yaşlı bir kadın. Eşim 4 cocuğu yani evin kucuk oğlu. Ben ise annemin en buyuk cocuğuyum. Yani annem daha genc. Allah biliyor ya, ailem dahi olsa kimseye yuk olmak, canını sıkmak, işlerinden alı koymak istemedim bu hayatta. Hastaneye giderken bile tek başıma giderim cunku kimseyi yormak istemem. Ama tabii ki annem huyumu bildiği icin ve aklı kaldığı icin bazı gitmem gereken yerlere ya da yapmam gereken şeylere yardım eder.
İdrar yolu enfeksiyonu gecirdim yuksek derece de, doktor acil yapılması gereken tahliller var diye cağırınca anneme konuşurken soyledim. O da sabah baktım evime gelmiş beraber gideriz diye. Tabii ki bir şey demedim. Kayınvalidem annemin geldiğini gorunce koşa koşa geldi ve bana 'anneni niye yoruyorsun ben gelirim seninle' dedi. Amacı şu, sen artık bizim kızımızsın, ailene her şeyi soyleme, bir şey bekleme vs vs cok sacma bir duşunce. Yani ailemle kendisinin ailesiyle goruştuğu gibi goruşmemi bekliyor. Kendisi sene de bir goruşur, annesi hayatta olmasına rağmen gidince onun evinde kalmaz bile. Ben tabii ki oyle değilim ailem tum cocuklarına cok duşkundur. Annem ve babam da. Akılları cıkar bize bir şey olsa her anne baba gibi, cok bağlı buyuduk. Kayınvalidem de kendi cocuklarına oyle ama benim ailem yapınca kendini ezik mi hissediyor, kendinin yapması gerektiğini mi hissediyor bilemedim.
Annem tabii ki doktor mevzusunda cok bozuldu. Benim evladım o aklım kalır gelmesem, sizinle bir alakası yok isterseniz siz de gelebilirsiniz demesine rağmen kaynanam 2 gun daha bu sebeple konuşmaya devam etti. Bende cok sinirlendim. Eşim de anne gelecek tabii ki demesine rağmen susturamadık. Bir gorumcem kayınvalide ile aynı evde yaşamasına rağmen hasta olduğu zamanlarda kaynanam dayanamaz gider, bunu yuzune vurdum sen annesin aklın kalıyor gidiyorsun, annemin gelmesi garip değil gelmemesi garip olurdu dedim ve susturmayı başardım.
Annem ablalarıma ve bana evde kışın giyilebilecek ucuz patiklerden ordurmuş, getirdi verdi tabii kaynanam hemen sordu nereden aldın diye bende soyledim. İki gun sonra gitmiş farklı rengini almış bana getirmiş. Dışarıdan bakılınca evet guzel şeyler ama, aslında kıskanclık gibi geliyor bana. Ailemle gecen sene tatile gidecektik, kayınvalidem bildiğin hasta numarası yaptı gidemedik. Halbuki eşim ve kayınpederim bile dedi hasta değil diye imasını yaptılar defalarca ozellikle kayınpederim ama gidemedim yine de vicdan yaptım.
İş yeri değiştirme durumu oldu eşimin, ustelik daha yuksek bir maaşla fakat bu iş yeri anneme coook yakındı. Tabii ki kaynanam cok korktu ve kendi ustundeki 2 dairenin kirasını bize vermeyi teklif ederek eşimi durdurdu.
Ne yapacağımı şaşırdım. Annem de durumun farkında ama bir şey diyemiyor. Ben cok suskun ama konuşunca da dağ taş delen birisiyim o yuzden orta halim yok. Bu yuzden susuyorum. Bu tur olaylar saymakla bitmez. Anlatsam roman olur. Eşimle beni kıskandığı soylememe zaten gerek gormuyorum. Ne yapabilirim sizce beni ailemden uzaklaştıramayacağını nasıl anlatabilirim? Bu arada babam bana cok bağlı birisi, kucukken hastalık vs gecirdiğim icin ayrı bir duşkunluğu var, kayınvalidemin boyle yaptığını bilse muhtemelen evimi uzağa taşımamı ister. Babam otoriterdir. Eşim de huyunu bilir babamdan cok cekinir. Ama ailesine Bi şey diyemez ortada kalırız. O yuzden yansıtmıyorum.