Geldi yine gece depreşimleri

Arkadaşlar ben lisans psikoloji, yuksek lisans neurobilim bitirdim. Tatilimi yaptım ettim şimdi doktora pozisyonlarına bakıyorum dunya capında ancak şoyle bir şey var.
Benim calışmak istediğim konu spesifik, dunyada toplasan 20 lab belki cıkar.
Bu lablara baktım bakmasına ancak bunlarda fon problemi gordum, yani hepsi karşılamıyor maalesef maaş, okul ucreti vs.
Bunun yanında az once mesela Finlandiyada bir pozisyona denk geldim, ne ucret istiyor, sigorta, maaş (yuksek) hepsi ayarlı harika bir pozisyon. He alırlar mı bilmem ama mesela bu projenin konusu benim icin %50 ilgi cekici.
İstediğim konu ile bağlantısı var ancak tam istediğim değil.
Yani şoyle duşunun mesela atıyorum ressamlık uzerine calışmak istiyorsunuz, ama ressamlık değil renklerle ilgili calışma var gibi. Sonuc olarak ilgili, bağlarsınız oraya onu mezun olunca ama bu beni yorar mı, doktora zaten zorlayıcı bir şey, ya ısınamazsam diye korkuyorum. Ote yandan YL bursluydum, evim, param vs rahattım şimdi yine aynı konforu arıyorum.
Şimdi sorum sizce tam olarak istediğim konu olsun mu demeliyim yoksa biraz benzeri olan, ucundan ortasından alakalı olan konulara ve rahat edebileceğim projelere de başvurmalı mıyım?
İnsan işe başladığında biraz goz yummalı mı? Tecrubeli hanımlar tavsiyelerinizi bekliyorum

Edit: Bir de dışarıda cok iyi oğrenciler vardır alınmazsam diye korkuyorum off ya gece gece