Merhaba hanımlar ben 8 yıllık evliyim. Ev almak konusunda fikirlerinize ihtiyacım var ama ondan once anlatmam gerekenler var ben memurum.evlenirken herşeyimizi birlikte yaptık bunun yanında ailesi tarafından 60 bin lira dolandırildik. Hepsini 3 yılda odedik ve malesef başımıza cok kotu olaylar geldi ve eşim 3 yıl calısamadi ve bir yıldır da iş arıyordu yeni bir ise girdi. Son bir yıldır annemlerin evinde kiraciyiz ve 500 lira oduyoruz fakat ailem durumumu bildiği halde bunu cok yuzume soyledi. Ki abim yıllarca kira odemeden oturdu bunun yanında abimin aldığı evin parasının yarısını onlar verdi. Bunun haricinde iki evleri daha var ve diğer kardeşlerim memur bekarlar. Yani ihtiyacları yokken surekli soylediler ve esim ise girdiği icin buyuk ıhtimal kiranin tamamını isteyecekler . Bu arada annemlerin evine girmeden once 10 bin lira masraf yaptım. Boya ankastre vb. Ama artık onların lafına ve yaptiklari evlat ayrimina katlanmak istemiyorum ve faizler duşmusken ev almak istiyorum . onumde iki secenek var sizce hangisi
1. Su an 6 bin gelirimiz var ve 80 binlik arabamız var . Arabayı satıp ustune kredi ile 200 binlik 2+1 ev alayım isyerimin yakınından diyorum. 3 yaşında kızım var ve annem bakıyor. Eğer taşınirsak araba olmadığı icin ben gidemem annem de gelemem dedi. mecbur krese vereceğim ve kresler cok uzak . Servise vermem lazım o da 1 saat 45 dk arası suruyor. Cocuk icin nasıl olur bilmiyorum.
2. Bu sene başka ile tayin alma durumum olabilir ve eğer olursa burada ev alırsam orada yine kirada olacağım. Onun yerine bi sene daha dişimi sıkıp ev almayaym ve para biriktireyim ya da emnevim tarzı bi yere gireyim. Ne dersiniz. Cevaplar icin şimdiden teşekkurler