-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında guzel, elini cabuk tut.
-Yaşın geciyor bak biraz daha evlenmezsen cocuğunda olmaz.
-Treni kacırmak uzresin şimdi bulamazsan birdaha hic bulamazsın... vb...

Bu lafları duymaktan okadar cok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gulerek soylediği bir sozun karşısındaki inciteceğini hatta gunlerce ağlatabileceğini neden hic duşunmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa cıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya calıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgun gel bize icelim ben evililik duşunmuyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma cıktı. Karşıma ciddi doğru duzgun biri cıkmadıysa bunun suclusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele goruyorum?

En son sosyal medya uzerinden liseden uzun zamandır goruşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve gormeyeli evlendiğini cocukları olduğunu soyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini cabuk tutmazsan cocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini cok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini soyledi. Şoka girdim.. dedim ne sacmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan oncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse herturlu gider diye duşunur evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar icler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...

İnsanların surekli evlenemediğim icin kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek icin evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hic mutlu değil hala ısınamamış cocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım gecmeden cocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine gore bukadar zor? Kimini hicbir caba gostermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile goruşsede sonuc husran olur. Hayat ne garip...