Arkadaşlar oncelikle merhaba. Bu konuyu birilerine anlatmasam cıldıracağım diye duşunerek uye oldum.
10 aylık evliyim 4,5 yıllık bir beraberliğin uzerine evlendim eşimle bir problemim yok diyebilirim cunku ufak tefek atışmalar her ailede olur. Saymıyorum onları. Eşim şevkatlidir kalbinde kotuluk yoktur biri kalbini kırmışsa dile getirmez bile yapacağı en buyuk şey birdaha goruşmemek olur bense aksine haksızlığa ve kullanılmaya gelmeyen biriyim neyse..
Biz evlenirken herşeyimizi beraber yaptık en buyuk pay benim cunku asker yolu beklerken tum beyaz eşyalarımı halledip bir de 2600 lira gibi bir para biriktirdim ki depozito kira Vs tam bu rakama denk gelmiş bu evi boyle tutmuştuk eşim her zaman sen olmasan evlenmezdik der cunku ailesi tam bir yiyici. Asla hicbirşeye yardım etmediler iki abisi bir ablası var abla evli iki abi bekar buyuğu 36 yaşında 7 yıldır biriyle sevgili surekli evlenecegiz diyor ancak tık yok guvenilmez bir tip kucuk abisi 34 yaşında asker kacağı idi şimdi bedelli yapıyor (eşim27 yaşında) kaynanam duğunde ancak ceyrek takabilirim demişti o derece yani. Annemler cıkışınca bilezik yaptılar 1 tane onun dışında alyanstan bilekliğe biz yaptık zaten 3 bilezik vardı 10ar gram toplasanz 1 bilezik etmez altında gozum yok ancak hep vermeden alma peşindeler.

Evlendik ertesi sabah babası bizden once altın sonra 3 bin tl istedi vermedik eşim 33bin borcum var veremem dedi babanın cevabı şu: 2 tane aslan gibi calışansınız odersiniz ne var? Vermedik
Bir kac ay sonra ablası anneme aydan aya harclık verin demeye başladı bu sırada biz evde doğalgaz bile acmıyoruz odeyemediğimiz icin oda gecti
Borclarımız tamamen bitmiş durumda. Esas şimdi kudurdular
Kp bize 3+1 ev tutmak istediğini abileri evlendirip karı koca bizimle yaşamak istediğini soyledi eşim cevapsız kaldı bende şok oldum baktı biz bozulduk şaka dedi yok oyle birşey Vs (koyde bomboş duran bir evleri var)
Buyuk abisi evdeki koltuk takımı kotu oldu anneme koltuk takımı alın diyor bende cevap verdim valla ben koltuk takımımı oderken kim vardı dedim. Ozetlemeye calışıyorum kusura bakmayın.
Kucuk abisi bu ay yokum evdeki faturaları odeyin demiş eşim de bana sordu iyi tamam ama bu ilk ve son dedim. Ev değil sanki dukkan işletiyorlar kaynanam aramış diyorki birikmişimden 160 TL elektrik yatırdım bana nakit verirsiniz gelince
Vallahi dedim anne biz karttan odeyecektik nakit bizde yok diğerlerini biz odeyelim oda senden olsun dedim sesi bozuldu kapadı
Ya birikmişiniz varsa biz niye oduyoruz
Eşime soyluyorum bu aylık sadece tamam dedik ne bileyim dedi abisi askere gitmeden once geldi bizde kaldı bir gece. Kalkmış diyor ki abim evlenecek eve el atmanız lazım eşimde ses yok. Konu değişti bir kac saat sonra dediki abimden sonra beyaz eşya alacağım elinizi cebinize atacaksınz artık ben o kadar beyaz eşyayı nasıl oderim ay dayanamadım artık
Ben oderken kim vardı asgari ucretle tum beyaz eşyamı yaptım ben ustelik kardeşiniz askerdi dedim cevaba bakın
E o zaman ucuzdu?
O zaman alsaymışsın diyemedim sustum eşimde yine ses yok. Kenarda birikimimiz yok ucu ucuna yaşıyoruz o 2400 ben 2300 maaş alıyorum kiramız1450 oldu hala ses yok
Ertesi gun konuştum eşimle diyor ki
Bende bıktım artık yapamayacağımı bilerek istiyorlar yapamam desem nolacak sen merak etme ben kimsenin cuzdanı değilim Vs Vs diyor
Eşime destek olmak icin calışmak istiyorum ama surekli iki maaşlısınız diyorlar işten cıkmak istiyorum gram calışasım gelmiyor surekli somurulmekten bıktım eşimde zorlanırsa artık yok demeyi oğrenir diye duşunuyorum şuan calıştığım yerden zaten ay sonu cıkacağım cevresi kotu diye istemiyordu eşim hazır diyorum cıkıyorum başvuru yapmayayım hicbir yere en az 2 ay oturalım ay bilmiyorum cok uzun oldu kusura bakmayın fikirlerinizi bekliyorum