Herkese merhaba şimdi bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim icin nerdeyse 15 yıldır dert. Ben aşırı beyaz tenliyim, hani hafif bronzlar bile kendisini beyaz zanneder ya, ben bayağı bayağı florasan gibi beyaz tenliyim. Eskiden hic takmazdım ancak okul hayatımın bir doneminde sınıftakiler benden iğrenir gibi bana ‘ruh ’ diye lakap taktıklarından beri beyaz ten bende takıntı olmaya başladı. Gorenlerin surekli ‘ne kadar beyazsın, hastalıklı gibi duruyorsun, ay yuzun bembeyaz hasta mısın, bacakların ne kadar beyaz ben olsam etek giyemem ’ gibi laflarından sonra beyaz tenin cok cirkin olduğunu ve saklamam gerektiğini duşunmeye başladım. Her yaz kot giyiyorum, elbise etek giymek bin kez duşunuyorum ve en sonunda vazgecip yine kot giyiyorum. Askılı giymeye birkac sene once başladım. Solaryuma gireyim dedim, gittiğim yerden memnun kalmadım. Otobronzan kremlerden kullanıyorum bazen, ama bacak bacak ustune atınca krem siliniyor.
İnsanların hastalıklıymışım gibi bakışlarından cok sıkıldım. Beni bu konuda cesaretlendirebilecek ya da oneride bulanabilecek birileri var mı? Yoksa gercekten beyaz ten cok mu kotu duruyor?