Arkadaşlar merhaba. Biraz uzun olabilir lutfen okuyamadım yazacaklar hic başlamasın.

24 Eylul ’de kızımı kucağıma aldım. 8 gunluk daha. Cok minik ve cok guzel bir bebek. Yanımda annem var. Ama o kadar tecrubesiz ve panik ki beni bunalıma sokuyor. Bizim ailede hic kucuk bebek olmadığı icin cok uzak kalmışız bebek bakımından. Annem de surekli panik halde olunca kendimi cok yalnız ve yetersiz hissetmeye başladım. Kızım hapşursa ay uşuttu mu, ağlasa ay bişey mi oldu, icerden ses gelse ay bebek duştu diyerek koşuyor hemen panik panik. Zaten yeni doğum yapmışım dikişlerimden doğru duzgun serbestce hareket edemiyorum,yetersizlik hissinden duygusal ve tedirginim. Habire ağlayasım geliyor. Defalarca uyarmama rağmen yine aynı.

Kayınvalidem sağolsun gelip yardımcı oldu kac gun boyunca, daha sakin bir insan,rahatlatıyor beni. Ama her gun de gelemez. Annen varken ben karışmış gibi olmayayım işinize diyor. Nazik bir duşunce ama ben kendi anneme zerre guvenmiyorum bebek konusunda. Hoyratca davranıyor. Yapmak zorunda değil elbette ama ne bileyim insan lohusa kızı varken evde onun onune kahvaltı diye kurabiye cay,dunden kalma soğuk borek koymaz yani. Eşim de artık fark etmiş durumda bazı şeyleri. Bir şey de diyemiyor doğru duzgun.

Bebeğim de huysuz bir bebek değil cok şukur ama hala alışamadım anneliğe. Sutum o kadar az ki. Mama takviyesi yapıyorum. Bazen kafasını geriye atıyor almıyor mamayı,memeyi doğru duzgun tutamıyor zaten. Sadece sol memeyi alıyor sağ goğsumu cok nadir emdi. Babası da hep sol meme emmiş belki ona cekmiştir bilmiyorum. Ama mama yedirdikten sonra bazen uyutmam 2 saati buluyor e yine acıkıyor yine yediriyorum butun gun boyle. Gece hic uyumuyor. Ağlaması yok ama mıkırdanıyor. Gunduz baya guzel uyuyor ama. Bu arada sarılıktan bir gece fototerapi aldı dun cıktı hastaneden. Sarılık tehditi gecene kadar gece uyandırıyorum şansımıza eğer uyumuşsa. Ama sarılık tehditi gectikten sonra gece uyandırmayı duşunmuyorum kendi uyanmadığı muddetce. Doyup doymadığını nasıl anlayacağım bebeğimin bilmiyorum. 60 cc mama veriyorum ama aranıyor bazen. Memeyi tutabilirse emiyor ama boş mu dolu mu emiyor anlayamıyorum.
Hep boyle mi olacak yani kızıma yetemiyorum mama veriyorum doyuyor mu bilmiyorum,ağlayınca korkuyorum,cok uyursa korkuyorum,uyumazsa korkuyorum,ne istediğini anlayamıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum.