İyi akşamlar herkesee
4 yıldır kirada oturuyoruz, gecenlerde bi hesaplama yaptım 4 yılda 35 bine yakın kira parası odemişiz.
Eskiden hep ev alacaksam lux olsun en iyisi olsun olmayacaksa kirada otururum omur boyu diyordum ama son zamanlarda fikirlerim değişti.Cunku kiraya odediğim para resmen cope gidiyor.

Eşimle oturup konuştuk 2-3 sene birikim yapıp uygun yollu bir ev alalım diyoruz. Şu an bankaya biraz borcumuz var onumuzdeki on ayda onu kapatıp sonra birikim yapmayı planlıyoruz. Tabi evdeki hesap her zaman carşıya uymuyor gunlerdir nasıl olur nasıl yaparız diye duşunuyorum.
2+1 bir ev alıp eğer ici eski olursa yenilemeyi duşunuyorum. Eşimin ve ailesinin elinden tum ustalık isleri geliyor.
Arabamız var onu satmayı duşunmuyoruz ev alırken cunku eşim ilerde yine araba almak isteyecek.
Eşyalarım cok buyuk olduğu icin alacağım eve sığmayanları satıp bir kısmını yenilemeyi duşunuyorum.
Evin icini yenileme masraflarını kayınpederim karşılayacak.
Bizde ev almak icin gerekli peşinatı biriktirip daha sonrada krediyi oderiz.
Şu an ki az miktarda olan borcumuz bitikten sonra ayda 2 bin liralık altın almayı duşunuyoruz. Tabi bu her ay bu kadar yuksek bir miktar olmayabilir.
Sizce bu şekilde mantıklı bir yol izlemiş olur muyuz? Tavsiyelerinizi , fikirlerinizi bekliyorum