ilk zamanlar turkiye'nin para kazanmasıyla alakalı bir hesap kapatılma olayı olarak duşunuyordum. ama arkadaşların soylediğine gore dunya da buyuk bir infial varmış pakistanlılar ve vietnamlılar cılgına donmuş. acaba google california ekibi 7-8 yıl once web sitelerine cıkardığı bir panda guncellemesine benzer bir şey mi yapıyor diyeceğim oha o kadar oteye gidemezler herhalde.. youtuba bir panda guncellemesi geliyor olamaz. ayrıca web adsenselere yapılan panda guncellemesinin bir amacı vardı. şuan youtup robotu kontrolsuz ve amacsız bir şekilde hesapları kapatıyor.

(2010 yılında poster programlarına eklediğimiz forumlara hotfile, turbobit, filesonic linkleri kasarak iyi paralar kazanıyorduk. aslında ben sağlam spamcıydım. forumları copluğe ceviriyorduk. panda ve penguen guncellemelerinden sonra postura 1000 tane de forum eklesek bile kazanamaz olduk. google, panda ve penguen ile spamı bitirmişti cunku... o donemi yaşayan arkadaşlar bilir. ozellikle *** da olan arkadaşlar bilir. filesonic ve fileserve vardı millet gunde 100 200 dolar kazanır capslar havada ucardı. )

Google Panda Nedir?
Google Panda, Google tarafından spam sayılabilecek siteleri cezalandırmak ve bu siteleri kullanıcılardan uzak tutmak amacıyla hazırlanmış bir guncellemedir. Asıl amacı basit gorunumlu ve duşuk kalite icerikli web sitelerini arama sonuclarından gerileterek yerlerine yuksek kaliteli ve faydalı siteleri getirmektir.

Google Panda ‘dan Etkilenen Bir Site Nasıl Kurtulabilir?
Sitenizde kopya icerik varsa bunları kaldırmakla işe başlayabilirsiniz. Sonrasında bunların yerlerine ziyaretcilerin paylaşmaya değer bulabileceği turden kaliteli ve faydalı icerikler ureterek sitenizde yayınlayabilirsiniz. Varsa sitenizdeki 404 hataları gibi yazılımsal hataları duzeltebilirsiniz. Bu şekilde Google dostu site olmanın avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Google Penguen Nedir?
Google Penguen, site ici ve site dışı bağlantıların ne kadar doğal ve sağlıklı olduğu ile ilgilenen bir Google guncellemesidir. Google Penguen guncellemesinin ana amacı Google ’un Web Yoneticisi Yonergelerini ihlal eden ve Black-Hat SEO tekniklerini kullanan web sitelerini arama sonuclarından geriletmek ve yerlerine yuksek kaliteli ve faydalı olabilecek siteleri getirmektir.