Burda benzer bir konu gorunce yaram deşilmiş gibi oldu ve acmak istedim. Cok uzun kusura bakmayın ama kısaltınca da anlaşılmıyor umarım okuyan birileri cıkar.
Senelerdir tanıdığım, en yakın arkadaşım dediğim biri var. İsmi derya.
Biz aynı zamanda 5 kişilik arkadaş grubundaydık. Ben gruptan cem ile flortleşmeye başladım bu da gayet barizdi ama hicbir zaman kimseye acıkca itiraf etmedim fakat anlaşılıyordu 5imiz arasında sanki biz sevgiliymişiz gibi şakalar yapılıyordu.
Bir gun cemi ceren diye bir kızla gordum yakın baya. Ceren 5imizin de tanıdığı sevdiği ama 5 kişilik grupta olmayan bir kız. O gun cok uzuldum, derya yı aradım. Yıllardır suren arkadaşlığımızda derya ilk kez ağladığıma şahit olmuştur. Cem den sanırım hoşlandığımı, gorunce uzulduğumu, cerenle kesin olarak aralarında bir şey var mı bilmediğimi ama artık icimde tutmamak adına ve belki son şansım olur diye ceme acılmaya karar verdiğimi soyledim.Ne yazacağımı beraber konuştuk o gun benimle cok ilgilendi. Sonra deryaya; galiba hoşlanmıyorum ama onu kaybetmekten de korktum diyip bu konuyu kapadım, ceme de herhangi bir itiraf da bulunmadım.
Cem gercekten cerenle sevgili oldu. Ceren bizim yakınlığımızı bildiği icin cem le aram acılmasına neden oldu.Sadece benimle de değil cem sevgilisi rahatsız olduğu icin 5 kişilik grubumuzdan da uzaklaştı. Zorunlu bazı ortamlarda denk gelince cem in 2 saniye ayakustu bile benimle konuşmasına musade etmedi, ya laf soktu ya bi anda bi hareketle konuşmamızı durdurdu.
Gelelim konumuza. Derya ilk gunler cok destek olmaya calıştı ama bir yandan yaptığı bazı hareketlerden rahatsızım. Ben mi abartıyorum yoksa boyle bi arkadaş olmaz mı emin olamıyorum;
Ben ona telefonda ağladıktan bir gun sonra bana kısa bir film attı, komedi şeklinde bir film. Bu sen : D dedi. Filmde cocuğun sevgilisi var ama başka bir kız senin sevgilin ben olmalıyım diye yapmadığını bırakmıyor. Ben o sevgilin ben olmalıyım diyenmişim.
İstisnasız her buluşmamızda bana cemden konuyu actı. Ben kapadıkca o actı ve garip bir şekilde derya ile ceren onceden de arkadaştı ama iyice yakın oldular ve ceren ozel hayatını ona anlatmaya başladı, derya da bana. Mesela deryayla buluşuyoruz bana diyor ki bugun cem le ceren başbaşa yemek yemişler. Başka gun geliyor cem nasıl bunu yaptı ya grubumuzu nasıl bıraktı tam bir karaktersiz. Başka bir gun geliyor cem kedisine deryanın ismini vermiş. Ben konuyu kapadıkca, umrumda değil dedikce her bulusma boyle gecmeye başladı.
En son da gecen gun deryayla telefonda konusurken bana: bugun cerene: bi gun sen ben cem x y z...(eski 5limizdekiler) dışarı cıkalım dedim dedi. ve cidden cok kırıldım. Oyle bir buluşma olmamış derya vazgecmiş. Ama yine de icimde bir şeyler koptu. Sizce abartıyor muyum yoksa arkadaşlık boyle bir şey değil mi?