Merhaba hanımlar vaktinizi aldığım icin ozur dilerim. Size bir şey danışmak istiyorum ve bana akıl verin lutfen.
1 yıllık evliyim. Eşim dgs oğrencisi. 2 yıllığı bitirdikten sonra kimya muhendisliğine geciş yaptı. Yaklaşık 7 senedir de okulu bitirmeye calışıyor. Bekarken hem calışıp hem okula gidiyordu. 2.opretim olduğu icin genelde markette benzinlikte falan calıştı, okulun uzerine cok duşmediği icin bu kadar uzadı. Evlilik olayı daha fazla uzamasın diye okulu dondurup askere gitti geldi ve evlendik. Askerden geldikten sonra okula gidip gelmesi ve sınav donemi daha kolay olsun diye duşundu vardiyeli işe girdi ve benim icin sıkıntılı donem başladı. Geceleri kalamamak falan benim icin buyuk sıkıntı kardeşim geliyo gerci onu hallediyoruz da.
Neyse eşim bu sene okul icin son diyor. Gecen seneye bakarak okula daha Bi duşkun gibi gorunuyor ama vardiyeli işten cıkmak istemiyor. Ne zaman iş değiştirme konusu acılsa sen şuan calışmıyorsun bende işten cıksam hemen iş bulamazsam nasıl gecinecepiz diyip duruyor.
Bu sabah bu sene okul bitmezse ne yapmayı duşunuyorsun aklında bişi var mı dedim bu sene bitecek okul başka caresi yok diyor hep boyle vardiyeli mi calışacaksın dedim yine aynı lafı yaptı sen işsizsin bende işsiz kaliyim sonra nasıl gec inelim dedi bende daha bişi demedim ama kızlar sanki bu işyerinden cıkmayacakmış gibi hissediyorum ailesi zaten beni sinir ediyor sakın işten cıkma vardiyeli iş para veriyor burdan cıkarsan iyi para alamazsın diyip aklına girmeye calışıyorlar. Eşim genelde işinden şikayetci Bi duzenim yok falan diye soylenir ailesinin yanında da soyleniyor ama ben iş değiştirmekonusunu acınca nedense sanki omur boyu bu iş yerinde calışacakmış gibi hissediyorum.
Cocuk duşunuyoruz kistim var bu yuzden beklemek istemedik cocuk planını erkene aldık. Şimdi duşunuyorum eşim vardiyeli calışmaya devam ederse hamileliğim nasıl gecicek cocuk doğunca nasıl olacak duşunuyorum. Kızlar inanır mısınız eşim resmen iş ve uyku arasında gidip geliyor evde tek başıma takılıyorum surekli. Cocuk olunca da tek başıma cocuk buyutmek istemiyorum. Bencilce mi duşunuyorum bencilce mi davranıyorum bu iş konusu beni cok huzursuz ediyor.
Vardiyeli işte para var diyen kaynanamı duyan da eşim her ay 10bin TL falan getiriyor sanacak. 3 ayda bir cift maaşı olduğu icin yuksek geliyor diğer aylarda normal asgari ucretin biraz ustunde maaş yatıyor.