Merhabalar
Konuya gireyim hemen. Benim aşırı derece deprem fobim var. Yani aklımı kaybedecek duruma geliyorum. 99depremini zemin katında ciddi bi sarsıntı kapının kazıklanması ve zor bir kurtuluş ile atlattık. Bu olay yaşandığında kucuktum ama net hatırlıyorum evdeki hasarı sarsıntıyı ve hepimizdeki korkuyu. O gunden beri korku kaldı uzerimde. Atlatamıyorum.
2015de Canakkaledeki depreminin istanbulda hissedilmesinden sonra hepten bu korkularım arttı.
Biz hala aynı evde zemin katında yaşamaya devam ediyorduk. Haberlerde surekli buyuk istanbul depremi haberleri dolaşıyordu derken geceleri lambaya bakarak hareket etmeden sabahlıyordum. Zamanla yine yatıştı derken dun yaşanan deprem yine beni hoplattı.
Benim evim artık istanbulda değil ama annemlerde kalıyordum bir işim olduğu icin. Annemler neyse ki artık yeni bir binanın en ust katındalar. Şans bu ya bana denk geldi yine deprem. Zeminde titreşim şeklinde hissettiğimiz deprem ust katlarda eşyaların hareketlenmesine sebep oluyormuş bilmiyordum. Evde tektim tv dahi calışmıyordu uğultu ve dolabın uzerime gidip gelmesi bende tamamen şok etkisi yarattı.
Haberlerde gormuşsunuzdur. Bazı profesorler bu fayın harekete gectiğini yakın bir tarihte olabilecek istanbul depreminin ayak sesi olduğunu soyluyorlar. Keza bir hanım var instagramda astrolog. İlk deprem uyarısını yaptıktan bir kac saat sonra deprem olmuştu. Bugun yine bir story paylaşmıştı ve 10 gun icinde buyuk deprem olabilir diye. Karıncaların ust katlara cıkması geceleyin kopeklerin havlaması havanın rengi yıldızların cok kayması bi gariplikler olduğu iddia ediliyor. Sizlerde boyle bir durum varmı?
Gitmek istiyorum evime korkuyorum uyuyamıyorum zor yazıyorum bunları. Ama iki gunluk işim kaldı zaten doneceğim. Bu surede kafayı yememek icin zor duruyorum. Beni rahatlatacak yorumlarınıza ihtiyacım var....