Merhaba herkese. Problemim oturduğum sokak ile ilgili. Bende tek başına yalnız yaşayan biriyim. Capraz apartmanın taa en ust katlarında oturan bir adam var sanırım psikolojik sorunları var, şizofren bile olabilir. Mutlaka ayda 1 karşı komşularıyla kavgasını duyuyorum sarıyor birilerine arada yani. 1-2 kez şahit oldum polis geldi. kısacası problemli bir tip. Neyse, 1 haftadır zilim bozuk değiştirmeye fırsatım olmadı, sokağa arkadaşım geldi, dakikası yokmuş mecburen ismimle seslendi, kapıyı actım akşam 9 falandı. Her neyse, ertesi gun markete gidiyordum ve oturduğum apartmanın sırasında bulunan, 2 apartman yandaki apartmanın icinden bir adam cıktı bana seslendi. Lena sen misin dedi, boşluğuma geldi evet benim dedim, demez olaydım. Normalde tanımadığım birine pat diye ismimi soylemem ama uzerinde iş kıyafeti vardı doğalgaz veya benzeri bir şey icin geldi ama binayı karıştırdı zannettim soylemiş bulundum. Gecenin ikisinde ucunde bile ismini sesleniyorlar zilin mi bozuk uyuyamıyoruz rahatsız oluyoruz dedi. Karıştırıyor olabilir misiniz, ismim lena ama o saatte bana kimse seslenmez dedim, ( arkadaşımın saat 9 ’da seslendiği zilimin bozuk olduğu aklımdan cıkmış. ) adamda no:25te oturmuyor musun sen, sana kim sesleniyor o saatte, yatak odam bu tarafa bakıyor, buraya duyuluyor dedi, o esnada şans eseri telefonum caldı, adama cevap vermedim telefonu actım ve o bahaneyle uzaklaştım oradan. İcim rahat etmedi bende panik atak var, nereden gormuş no:25te oturduğumu, ismim nasıl aklında kalmış şaşırdım. sanırım gozlemledi beni ve korktum ihtimalleri duşundukce. Sonucta yalnız yaşıyorum bir onlem almak zorunda hissettim kendimi. Eve donerken uzaktan hala orada olduğunu gorunce aynı adamı, hızlıca duşundum ne yapsam diye. Unuttuğum icin başta inkar ettiğimi fark ettim, devam ettireyim dedim. kendimi acıklamak zorunda hissettim, adamın yanına gittim, herhalde bir isim benzerliği oldu ben burada ailemle yaşıyorum diyerek alt katımı gosterdim, benim ismimde lena ama duysam cıkar bakardım kim bu seslenen diye, babamda duymadı heralde. en iyisi siz seslenenlere kızın, eğer duyarsam bende cıkar uyarırım dedim.
( bu arada şu an olayı anlatırken ismime lena diyorum normalde kendi ismim cok yaygın kullanılan bir isim ) Adamın ifadesi yumuşadı, inandığını hissettim bi an icim rahatladı. Valla benim apartmanda otursalar ben bi caresine bakardımda, benim arkadaşta rahatsız olmuş bir de sinirli birisi o uyarmaz dalar direkt dedi. Arkadaş dediği kişi de konunun başında bahsettiğim o caprazımda kalan apartmanda oturan sorunlu adam. Bunu derken orayı gosterdi işaret ederek. O an kaynar sular dokuldu tepemden aşağıya sanki. Bende evdekilere sorayım abi duyan olmuş mu diye, olmadı babam cıkar konuşur apartmandakilerle diyebildim sadece ve konu kapandı. Bu olaydan iki gun sonra yine markete gecerken, o adamla karşılaştım lena yakaladım seni nasılsın diye sordu gulerek. Sağol abi iyiyim diyerek hafif bi tebessum edip uzaklaştım.
Şimdi benim anlayamadığım nokta sadece arkadaşım 1 defaya mahsus akşamın 9 ’unda seslenmek zorunda kaldı bana, adam bana neden gecenin 2 ’si 3 ’u diyor ve yok uyandım ettim diye abartıyor. O saatte bana gelen olmaz, olsa bile onlemini onceden alırım zaten bana gelen insanda o saatte seslenilmemesi gerektiğini bilir herkes uyuyor sonucta o saatte. Lakin akşamın 9 ’unda herkesin evinin gurultusu sokakta zaten. Haksızlığa uğramış hissettim kendimi ve panik atağım tutuyor kac gundur, ya o sorunlu adam beni sıkıştırırsa, ismimi ve apartmanımı oğrendi, daire ’mide oğrenirse diye. Belki bana sarmaya başlayacak, ya kafasında kurduysa gece 2-3 diye, o adamada oyle anlattığı icin adam bana gece 2-3 dediyse falan diye. Şaka gibi korkudan ben kurmaya başladım. Tek yaşıyorum, ailem uzakta. Hadi arkadaşlarımı cağırsam niyeti yalnız yakalamak olduktan sonra bir gun illa yalnız yakalar goz takibine aldıysa beni. Bunların niyeti nedir bilmiyorum ama aklıma gelen her turlu şeyden korkuyorum. Cozum bulamadım bir turlu. Allahtan yazın evin ici cok gorunuyor diye balkona perde cektirtmiştim, kalın perdelerimde kapalı oturuyorum hep yani benim oturduğum daireye baksa bile icinde beni goremez. Ama korkuyorum işte. Taşınmayı bile duşundum ama hem şu ara o imkana sahip değilim hem de uygun fiyata cok guzel bir evde oturuyorum, evimi seviyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hic boyle bir şey yaşadınız mı?