İyi akşamlar hanımlar,
Apartmanımızda sorunlar hic bitmiyor bitmeyecekte sanırım.!
Hemen konuya gireyim,abim yıllar once şehir dışında bir uni tutturdu.Universite tutturduğu şehirde de ev aldılar ona.Apartman abimin okuduğu donemde aile apartmanıydı.Yıllar sonra bende aynı universiteyi kazanınca o eve ben yerleştim.4 sene annemde benimle geldi.Arada sırada babamda geldi kaldı.Bu sene birkac gun kalıp donduler yalnızım.Benim donemimde apartmanda aile olarak sadece biz ve 2 daire kalmıştı gerisi hep oğrenci.Alt katımızda bi hanım var.Abim burda okurken surekli takip edip onlerini kesip “eve sakın kız getirmeyin,tepemde terlikle dolaşmayın,balkondan bişey cırpmayın” diye uyarılarda bulunmayı pek seven,kucukken abimin yanına geldiğimde aynı şekilde benide takip edip onumu kesip “cok gurultu yapıyosun” diye azarlayan biri kendisi.Yıllardır yazlığına yerleştiğinden evinde hep oğrenciler oturdu.Evinde bu sene kendisi oturuyor.Kendisinin yazlığına taşındığı donemde apartmanı hep annem ve bi komşumuz yıkadı.Babam apartmanın her turlu tamir işini kendisi yaptı kendi cebinden harcadı kimseye yıllarca bi fatura filan cıkartmadılar.Apartmanda şu an bi yonetici yok.Sadece 20 TL aidat toplanıyor hem otomat icin hem olur da dış kapı bozulursa,otomatlarda sorun olursa filan diye.
Gelelim sorunuma;bu sene aidatları bu hanım topluyor.Dunde kendisi ve bi komşumuz apartmanı yıkadılar.Bugun atmaca gibi balkondan beni gozetledi ve onumu kesti.Bu hareketi zaten cok sinirime dokunurken şoyle dedi bana “Dun en alt kattaki komşunun evini su bastı gideri tıkanmış evinin o yuzden 25 TL topluyoruz herkes verdi bir tek sen kaldın.” Bende “Sonra getiririm.” dedim cunku komşunun evindeki giderle apartman ne alaka?Bir başka komşumuza(aile) gidip durumu anlattım “Bizim boyle bir şeyden haberimiz yok.” dedi.Aynı şekilde diğer aileye indim onlarada boyle bir şey soylememiş.Ben anladım ki bu kadın o parayı apartmanı yıkadı diye kendi icin istiyor.Zaten kendisinin yıllar once evimize hırsızlığı olmuştu.Abim okulu bitirince babam evi satmayı duşunmuştu.Evi aldığı emlakcıyada evin anahtarını bırakmıştı olur da bakmak isteyen olursa diye icinde ev eşyalarımız filan varken.O sıralar apartmanın altındaki dukkanlar boru taktırıyorlarmış biz evde olmadığımız icin bu alt kattaki hanım emlakcıya gidip evimizin anahtarını alıp ustaları bir guzel eve sokmuş kendide girmiş tabi.Evimizden cay kupalarımız calınmıştı bizde ustaların gunahını almıştık ta ki kupaları onun evinde gorene dek..Kendisi oyle bi tip ve ben yalan soyleyerek almaya calıştığı bu parayı ona vermek istemiyorum.Benim annem 4 yıl boyunca tek başına yıkadı bazen bende yardım ettim ama catır catır aidatımızı yatırdık yinede.Evini su basan komşuylada gidip konuşacağım “siz evinizi su bastı diye diğer komşulardan para mı topluyorsunuz?” diye soracağım.Size sorum ben bu kadına sadece aidatı odeyeceğim.Bu durumda ne demeli ne yapmalıyım?Fevri olmak istemiyorum ama cok sinirime dokundu.